Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

[FOTO] Održana početna konferencija projekta Energetska obnova zgrade Područne škole Trapari, OŠ „Mladost“ Jakšić

Energetska obnova će rezultirati uštedom toplinske energije za grijanje u iznosu od 57,92% u odnosu na stanje prije energetske obnove, a zgrada će iz energetskog razreda F prijeći u energetski razred C. Završetak projekta se očekuje do kraja rujna 2018. godine.

Autor: Magdalena Saveski
Fotografija: Magdalena Saveski
Datum:
Broj pregleda: 1625

Nakon početne konferencije projekta energetske obnove Područne škole Rajsavac koja je održana prije nešto više od dva tjedna, došao je red i na Područnu školu Trapari. To su dva nova projekta koja je Osnovna škola „Mladost“ Jakšić uspješno prijavila na Javni poziv „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja“, referentne oznake 4c1.3.

Veliku pomoć pri formiranju i prijavi projektnog prijedloga dala je Regionalna razvojna agencija Požeško-slavonske županije – PANORA d.o.o., a Požeško-slavonska županija je podržala ovaj projekt pružajući financijsku pomoć u udjelu sufinanciranja koji se odnosi na Korisnika. Direktorica Panore Senka Horvat naglasila je kako je OŠ Mladost Jakšić vrlo aktivna kada je u pitanju energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja i do sada su proveli pet projekata u područnim školama, a za sljedeći natječaj pripremaju i matičnu školu.00:27 Senka Horvat

Ravnatelj OŠ Mladost Jakšić, Boško Obradović izrazio je zadovoljstvo što će uz dosadašnje tri područne škole još dvije doživjeti energetsku obnovu zgrada.00:38 Boško Obradović

Domagoj Katić, zamjenik pleterničke gradonačelnice zahvalio je svima koji su omogućili obnovu škole u Traparima, naselju koje administrativno pripada Pleternici.00:34 Domagoj Katić

Početnoj konferenciji nazočio je i Vedran Neferović, zamjenik požeško – slavonskog župana.00:52 Vedran Neferović

Energetska obnova zgrade Područne škole Trapari obuhvaća izradu glavnog projekta energetske obnove, povećanje toplinske zaštite vanjskog zida, povećanje toplinske zaštite poda prema tlu, povećanje toplinske zaštite stropa prema negrijanom prostoru, izvedbu horizontalnih mjera za osobe s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću, stručni nadzor građenja, energetski pregled zgrade, izrada izvješća o energetskom pregledu i energetskog certifikata nakon provedene energetske obnove, promidžba i vidljivost projekta, upravljanje projektom i administracija te aktivnost stručne podrške Partnera. Partner na ovome projektu je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Ukupna vrijednost iznosi do 482.258,72 kn, od čega Europski fond za regionalni razvoj financira do 257.742,88 kn, a ostatak preuzima Požeško-slavonska županija kao osnivač Škole. Škola se uz pomoć Panore prijavila i na Fond za sufinanciranje provedbe EU projekata koji je raspisao Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, od kojega je odobreno sufinanciranje u iznosu do 114.238,46 kn. Energetska obnova će rezultirati uštedom toplinske energije za grijanje u iznosu od 57,92% u odnosu na stanje prije energetske obnove, a zgrada će iz energetskog razreda F prijeći u energetski razred C. Završetak projekta se očekuje do kraja rujna 2018. godine.

Učenici PŠ Trapari su na kraju gostima pripremili prigodan kulturno-umjetnički programu, u kojemu su izveli prigodne božićne pjesme i recitacije.


 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?