Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

ODRŽANA POČETNA KONFERENCIJA PROJEKTA ENERGETSKA OBNOVA ZGRADE PODRUČNE ŠKOLE PAVLOVCI, OSNOVNE ŠKOLE DRAGUTINA LERMANA BRESTOVAC

Nakon početne konferencije projekta energetske obnove Područne škole Skenderovci koja je održana prošli tjedan, došao je red i na Područnu školu Pavlovci

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 543

Nakon početne konferencije projekta energetske obnove Područne škole Skenderovci koja je održana prošli tjedan, došao je red i na Područnu školu Pavlovci. Dva su to projekta koja su uspješno prijavljena na Javni poziv „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja“, referentne oznake 4c1.3. Veliku pomoć pri formiranju i prijavi projektnog prijedloga dala je Regionalna razvojna agencija Požeško-slavonske županije – PANORA d.o.o., a Požeško-slavonska županija je podržala ovaj projekt pružajući financijsku pomoć u udjelu sufinanciranja koji se odnosi na Korisnika.

Direktorica Panore Senka Horvat pojasnila je da energetska obnova zgrade Područne škole Pavlovci obuhvaća izradu glavnog projekta energetske obnove, povećanje toplinske zaštite vanjskog zida, povećanje toplinske zaštite stropa prema negrijanom prostoru, zamjenu vanjske stolarije, ugradnju novog visokoučinkovitog sustava grijanja, zamjenu unutarnje rasvjete učinkovitijom, stručni nadzor građenja, energetski pregled zgrade, izradu izvješća o energetskom pregledu zgrade i energetskog certifikata nakon provedene energetske obnove, promidžbu i vidljivost projekta, upravljanje projektom i administraciju te aktivnosti stručne podrške Partnera. Partner na ovome projektu je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Početnoj konferenciji prisustvovala je i Željka Šutalo, predstavnica Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

00:26 Željka Šutalo

Zamjenik općinskog načelnika Općine Brestovac Jozo Buće zahvalio je svima koji su omogućili obnovu dviju područnih škola na području njihove općine.

00:37 Jozo Buće

U kulturno-umjetničkom programu, učenici Područne škole Pavlovci izveli su igrokaz te gostima zapjevali prigodne božićne pjesme i podijelili medenjake.

Ukupna vrijednost projekta iznosi do 534.216,08 kn, od čega Europski fond za regionalni razvoj financira do 297.391,87 kn, a ostatak preuzima Požeško-slavonska županija kao osnivač Škole. Škola se uz pomoć Panore prijavila i na Fond za sufinanciranje provedbe EU projekata koji je raspisao Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, od kojega je odobreno sufinanciranje u iznosu do 130.967,71 kn.

Energetska obnova će rezultirati uštedom toplinske energije za grijanje u iznosu od 70,23% u odnosu na stanje prije energetske obnove, a zgrada će iz energetskog razreda E prijeći u energetski razred C.

Završetak projekta se očekuje do kraja lipnja 2018. godine.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?