Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Dan grada: Pleternica je danas primjer drugima u Hrvatskoj

Povodom Dana grada i njihova nebeskog zaštitnika sv. Nikole, u Pleternici je danas održana svečana Sjednica Gradskog vijeća Grada Pleternice

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 1395

Povodom Dana grada i njihova nebeskog zaštitnika sv. Nikole, u Pleternici je danas održana svečana Sjednica Gradskog vijeća Grada Pleternice. Sjednicu je otvorio predsjednik Gradskog vijeća Marijan Aladrović, koji je zahvalio svima koji su ih počastili svojim dolaskom i uveličati proslavu Dana grada.

Gradonačelnica Grada Pleternice je u svome izlaganju istaknula da se o Pleternici danas govori kao gradu pametnog upravljanja i primjeru korištenja sredstava EU fondova.

00:53 Antonija Jozić

 „Ove godine je sveti Nikola nadmašio sam sebe jer je prošlog petka potpisan Ugovor o financiranju 180 milijuna kuna vrijednog projekta Aglomeracije Pleternica“, rekla je gradonačelnica, nakon čega joj je zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić uručio ugovor o sufinanciranju navedenog projekta.

Jozić dodaje da se unatoč svega 7 milijuna kuna izvornog proračuna danas u Pleternici realiziraju projekti vrijedni 253 milijuna kuna.

00:50 Antonija Jozić

U ime svih nazočnih gradonačelnika i općinskih načelnika, čestitku je uputila gradonačelnica Grada Ozlja Gordana Lipšinić. Župan Alojz Tomašević ponosi se i diči se da se danas realiziraju projekti koji su pripremani godinama.

00:36 Alojz Tomašević

Saborski zastupnik, nekada gradonačelnik Pleternice, Franjo Lucić sretan je što je svoju dužnost predao Antoniji Jozić, jer je uspješna i zna posao.

00:50 Franjo Lucić

U ime Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, kao ključnog ministarstva za razvoj grada, gostima se obratio državni tajnik, a donedavno gradonačelnik Grada Garešnice, Velimir Žunac, nakon čega su u povodu Dana grada nagrađeni najuspješniji pojedinci i udruge. Godišnje nagrade povodom Dana Grada Pleternice dobili su: učenica Mateja Ostojić, učenik Mario Borna Mjertan, Kulturno umjetničko društvo Orljava Pleternica, Dobrovoljno vatrogasno društvo Sesvete, Elvio Florian vlasnik tvrtki FE laganja i Elvio usluge te Hrvatska knjižnica i čitaonica Pleternica, dok je počasni građanin Grada Pleternice postao fra Jozo Grbeš.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?