Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

[FOTO] Otvorena nova zgrada Dječjih vrtića Požega

Projekt vrijedan 15,2 milijuna kuna stavljen je u funkciju, nakon što je izgrađena i cestovna poveznica Zelene i Rudinske ulice, kako se ne bi stvarali prometni čepovi te osigurala parkirna mjesta za zaposlenike te korisnike

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 1879

Nova zgrada Dječjih vrtića Požega otvorila je svoja vrata najmlađima danas, uoči blagdana sv. Nikole. Projekt vrijedan 15,2 milijuna kuna stavljen je u funkciju, nakon što je izgrađena i cestovna poveznica Zelene i Rudinske ulice, kako se ne bi stvarali prometni čepovi te osigurala parkirna mjesta za zaposlenike te korisnike.

Prvi dječji vrtić u Požegi otvoren je 1949. godine i imao je svega dvadesetak djece. Zgrada vrtića pod gradom stavljena je u funkciju 1971. godine, a godinu kasnije s radom započinju dječje jaslice. Danas je u Dječje vrtiće Požega upisano više od 400 djece.

Današnjem svečanom otvorenju su nazočni bili izaslanik Predsjednika Vlade, gradonačelnik Darko Puljašić, pomoćnik ministra unutarnjih poslova Cvjetko Obradović, saborski zastupnik Franjo Lucić, župan Alojz Tomašević, predstavnici gradova i općina s područja Županije te voditelji ustanova s područja županije, gospodarstvenici, donatori te brojni drugi gosti i roditelji djece koja će pohađati novi vrtić.

Ravnateljica Dječjih vrtića Požega Sanda Lukić istaknula je da je ovo radostan dan za sve zaposlenike vrtića, djecu, roditelje i sve koji s njima dijele isti cilj, a to je da djecu kvalitetno pripreme za životu i pruže im sretno djetinjstvo.

00:28 Sanda Lukić

Zahvalila je svima koji su sudjelovali u projektu, a najviše osnivaču Gradu Požegi na čelu s gradonačelnikom te donatorima, Glazbenoj školi Požega koja je donirala pianino, te Nini Smolčiću, donatoru televizora koji će koristiti u edukativne svrhe.

Gradonačelnik Darko Puljašić rekao je da ima čast dovršiti vrtić koji je započeo njegov prethodnik. „Milijuni su potrošeni, ali su kvalitetno utrošeni“, rekao je gradonačelnik.

00:32 Darko Puljašić

Gradonačelnik je obećao da će politika stvoriti jednake uvjete kao u drugim državama. „Ovdje imamo najbolje menadžere, što znači da Požega može, zna i hoće“, rekao je Puljašić, podsjetivši da je otvorena industrijsku zonu te da uskoro slijede brojni projekti,a da je vrtić samo jedan dobar početak.

Biskup Škvorčević zazvao je božji blagoslov na novi vrtić te na sve one koji će u njemu boraviti. U svojoj propovijedi podsjetio je da djeca trebaju i duhovno rasti.

00:50 Antun Škvorčević

Novi vrtić ima multifunkcionalnu dvoranu, modernu kuhinju, praonicu rublja, omogućen je pristup internetu u svim prostorijama, a velika pozornost stavljena je i na sigurnost djece, dok je vanjski prostor opremljen igralicama koje će omogućiti kvalitetan boravak na zraku. U zapadnom dijelu prostora vrtića bit će uređeno igralište, koje će u poslijepodnevnim satima moći koristiti i stanovnici okolnih ulica.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?