Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

„Čaj za malog zmaja“ i ove godine olakšava zimske zdravstvene tegobe najmlađima

Centar za socijalnu skrb Požega i ove godine organizira javno-zdravstvenu akciju „Čaj za malog zmaja“, s ciljem prikupljanja donacija za prevladavanje razdoblja prehlade i gripe za djecu u obiteljima slabijeg imovinskog statusa

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 1520

Centar za socijalnu skrb Požega i ove godine organizira javno-zdravstvenu akciju „Čaj za malog zmaja“, s ciljem prikupljanja donacija za prevladavanje razdoblja prehlade i gripe za djecu u obiteljima slabijeg imovinskog statusa. Prošle godine kroz akciju je prikupljeno poklona u vrijednost od 50.000 kuna, što je nadmašilo sva očekivanja, rekao je ravnatelj Centra za socijalnu skrb Požega Vjekoslav Potočanac.

00:31 Vjekoslav Potočanac

Uz Centar za socijalnu skrb Požega u akciji sudjeluju županijski Zavod za javno zdravstvo i Dom zdravlja, Osnovna škola Antuna Kanižlića iz Požege, Gradska knjižnica i čitaonica Požega te Odgojni zavod u Požegi.

Jasmina Kovačević iz Zavoda za javno zdravstvo podsjeća da je pred nama razdoblje kad prevladavaju gripa i prehlada, pa je cilj pomoći najmlađima olakšati zdravstvene tegobe. „Društvu je dobro onoliko koliko je dobro najpotrebnijim sugrađanima, a borba protiv nejednakosti je u zdravstvu uvijek aktualna“, rekla je dr. Kovačević te pojasnila kako možete sudjelovati u akciji.

00:44 Jasmina Kovačević

Rukovoditeljica pravne službe Doma zdravlja Ana Nemet Samardžić ističe da se planiraju uključiti na nekoliko načina.

00:37 Ana Nemet Samardžić

Osnovna škola Antuna Kanižlića sudjeluje u nizu humanitarnih aktivnosti tijekom cijele godine, pa od Božićnog sajma sav prihod ide za učenike koji nemaju dovoljno novca za terensku nastavu dok za učenike i njihove roditelje slabijeg imovinskog statusa prikupljaju živežne namirnice, rekla je ravnateljica škole Marija Samardžija. No, vrlo rado pridružuju se svakoj gradskoj akciji, jer djeca pate i na drugim područjima.

00:34 Marija Samardžija

Ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Požega Aleksandra Šutalo istaknula je da se humanitarno djelovanje treba odgajati te nema pretjeranog smisla ako nije poduprto zajednicom s jasnim ciljevima.

00:47 Aleksandra Šutalo

Koordinatorica akcije Arijana Pospišil iz Centra za socijalnu skrb, koja je tu ulogu preuzela umjesto idejne začetnice Dinke Caha, danas zaposlenice Odgojnog zavoda u Požegi, nada se kako će akcija „Čaj za malog zmaja“ postati tradicionalna te smatra da smo na dobrom putu da se to ostvari.

 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?