Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Zvečevo se diže i osvaja nova tržišta

Zvečevo je u srcu Požege otvorilo novouređenu prodavaonicu. Na policama se mogu naći svi poznati čokoladni brendovi od Mikada, Seke & Brace, Monda te ponovno vrlo popularni Barun i niz drugih alkoholnih pića

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 3124

Zvečevo d.d. je početkom lipnja ove godine zatražilo predstečajnu nagodbu, a prije nekoliko dana plan restrukturiranja je prihvaćen. Prema tom planu, predviđena je i dokapitalizacija, koja bi trebala osigurati dugoročno stabilno poslovanje jedne od najstarijih tvornica u Hrvatskoj i prepoznatljivosti Požege kao „grada čokolade“.
Iz Zvečeva ne kriju da je tijekom procesa predstečajne nagodbe došlo do značajnog pada prodaje.

„Međutim, nakon što smo s partnerima usuglasili model financiranja u nabavi repromaterijala i osigurali kontinuitet u proizvodnji i isporukama gotovih proizvoda, od srpnja prodaja je u porastu u odnosu na isti period u prethodnoj godini, a početkom studenog ponovno je uspostavljena poslovna suradnja s Konzumom te smo uvjereni da će rast prodaje koji imamo u kontinuitetu od srpnja 2017. biti još veći“, riječi su iz uprave Zvečeva.

Nakon završenog procesa predstečajne nagodbe, očekuje se kontinuitet u rastu proizvodnje i rast prihoda na tržištu Hrvatske i zemljama u okruženju, a pogotovo na novootvorenim tržištima Izraela i Saudijske Arabije. Ulaskom strateškog partnera kroz dokapitalizaciju očekuje se i značajan rast prihoda na ostatku EU tržišta.

Zvečevo je već dulje vrijeme prisutno na švicarskom tržištu i to svojim možda i najpoznatijim brendom - čokoladom Mikado. Ušli su i na police trgovačkog lanca COOP i od tog posla očekuju mnogo, s obzirom na to da se radi o lancu s prihodima od 26 milijardi švicarskih franaka. Prva isporuka gotovih proizvoda izvršena je 20. studenog i u ovoj poslovnoj suradnji očekuju značajne prihode u narednim godinama.

U ovom trenutku, pored zemalja u okruženju, Zvečevo svoje proizvode izvozi u Njemačku, Švicarsku, Belgiju, Austriju, Italiju, Veliku Britaniju, Švedsku, Poljsku, Češku, Slovačku, Mađarsku, SAD, Australiju, Izrael, Jordan i Saudijsku Arabiju.

Uoči božićnih blagdana, Zvečevo je u srcu Požege otvorilo novouređenu prodavaonicu u Cehovskoj ulici. Na policama se mogu naći svi poznati čokoladni brendovi od Mikada, Seke & Brace, Monda te vrlo popularni Barun i niz drugih alkoholnih pića. Za najmlađe su priredili blagdanske poklon pakete.

Radno vrijeme prodavaonice Zvečeva je od ponedjeljka do petka od 7 do 20 sati te subotom od 7 do 13 sati.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?