Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Za muško zdravlje hodalo 40 sudionika

Za muško zdravlje hodalo 40 sudionika

U sklopu Nacionalnog programa Živjeti zdravo u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo i volonterke gđe. Jelene Fuček „Hodamo za zdravlje“ već treću godinu zaredom svake srijede u 18 sati.

Autor: RVA
Fotografija: ZZJZPSZ
Datum:
Broj pregleda: 1476

Kako je kretanje važno za zdravlje, a hodanje aktivnost koju mogu provoditi gotovo svi, sudionici su odlučili upravo „Hodati za muško zdravlje“ kako bi istakli da je to najjednostavniji način održavanja dobrog zdravlja, fizičkog i mentalnog kako muškaraca, tako i žena.

U srijedu 8.11. skupini hodača koji su se okupili „Hodati za zdravlje“ priključili su se i drugi sugrađani i studenti Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu kao i njihovi voditelji. U sklopu Nacionalnog programa Živjeti zdravo u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo i volonterke gđe. Jelene Fuček „Hodamo za zdravlje“ već treću godinu zaredom svake srijede u 18 sati.

Tako je i ove srijede aktivnost započela uobičajeno kod mosta na Orljavi (spomenika Nikoli Tesli). Prvo su se sudionici kratko upoznali, zagrijali te nastavili hodati (ne šetati!) orljavskim nasipom prvo u smjeru srednjoškolskog centra i nazad te dalje prema rekreaciji. Nakon jednosatnog treninga, istezanje je predviđeno na istom mjestu gdje i start. Tempo hoda je uobičajeno primjeren najvećem broju sudionika dok su oni brži ili sporiji u mogućnosti odabrati svoj tempo.

- Za muško zdravlje je hodalo gotovo 40 sudionika te zahvaljujemo našim sugrađanima i studentima kako Veleučilišta tako i Medicinskog fakulteta što su podržali ovu akciju. -rekla je Jasmina Kovačević, dr.med., spec. javnog zdravstva, u Zavodu za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije.

Dr. Kovačević poziva sve sugrađane kojima treba dodatni poticaj za tjelovježbu, društvo ili više boravka na svježem zraku da povedu svoje supružnike, susjede i prijatelje ta se priključe u „Hodanju za (vlastito) zdravlje“ svake srijede u 18 sati kod spomenika Nikoli Tesli.

Sudjelovanje je besplatno, a informacije mogu dobiti kod gđe. Jelene Fuček, Udruga „Zdravi život“, 098/1606398, fucek.jelena@gmail.com.
 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?