Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Movember – Mjesec muškog zdravlja

Movember – Mjesec muškog zdravlja

Movember je prijepodne obilježen javnozdravstvenom akcijom ispred zgrade Gradskog muzeja

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 1339

Ove se godine po četvrti put u našoj županiji u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije, Županijske lige protiv raka te uz podršku studenata Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu obilježava Brkati studeni - Movember, mjesec muškog zdravlja.

Ciljevi akcije su informiranje i edukacija stanovništva o raku prostate i raku testisa, te o važnosti brige za mentalno zdravlje muškaraca kao i očuvanje mentalnog zdravlja, rano otkrivanje poremećaja i borba protiv diskriminacije muškaraca oboljelih od mentalnih poremećaja te prevencija suicida. Movember je prijepodne obilježen javnozdravstvenom akcijom ispred zgrade Gradskog muzeja.

Dr. Jasmina Kovačević iz Zavoda za javno zdravstvo ističe da u našoj županiji muškarci žive pet godina kraće od žena.

00:27 Jasmina Kovačević

Rak prostate javlja se u starijoj životnoj dobi, zbog čega je zapostavljen, jer su u pitanju stariji muškarci koji se bliže očekivanoj životnoj dobi. No rak prostate je nepotreban razlog za smrt, jer se može kontrolirati pregledima nakon pedesete godine života, rekla je dr. Kovačević.

00:36 Jasmina Kovačević

Za mentalno zdravlje važno je voditi miran i ugodan život, pa su pozvali sugrađane da se pridruže danas skupini šetača u sklopu Nacionalnog programa „Živjeti zdravo“, redovitom šetnjom srijedom sa startom u 18 sati kod spomenika Nikoli Tesli u parku.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?