Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Završena milijun i pol kuna vrijedna energetska obnova Đačkog doma u Požegi

Na današnjoj završnoj konferenciji sudjelovali su sudionici realizacije ovog projekta, uz ravnatelje škola čiji su učenici korisnici Đačkog doma

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 1069

Završena je energetska obnova zgrade Đačkog doma Požega, vrijedna gotovo milijun i pol kuna. Obnovu je s iznosom od 440 tisuća kuna sufinancirao Europski fond za regionalni razvoj posredstvom Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, dok je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sudjelovao s  587 tisuća, Fond za regionalni razvoj s oko 350 tisuća kuna, a preostalih stotinjak tisuća kuna je iz proračuna osnivača Požeško-slavonske županije.

Na današnjoj završnoj konferenciji sudjelovali su sudionici realizacije ovog projekta, uz ravnatelje škola čiji su učenici korisnici Đačkog doma. Dom danas ima oko 100 učenika, dok je plan povećati broj na 120 učenika, rekao je ravnatelj doma Josip Matuha.

00:39 Josip Matuha

Direktorica Panore - Regionalne razvojne agencije Požeško-slavonske županije Senka Horvat zadovoljna je jer su završili još jedan projekt. Ministarstvu je bilo prijavljeno 209 projekata na razini Republike Hrvatske, od čega je odobreno samo njih 30, među kojima je čak 8 projekata na području Požeško-slavonske županije. Senka Horvat pojasnila je postignute uštede nakon obavljene energetske obnove te najavila nove projekte.

00:35 Senka Horvat

Ispred osnivača Požeško-slavonske županije, završnoj konferenciji nazočan je bio zamjenik župana Vedran Neferović. Smatra da je ovaj projekt pokazatelj kako Županija kao osnivač kontinuirano vodi brigu o osnovnim i srednjim školama.

00:49 Vedran Neferović

Velike zasluge za uspješnu realizaciju projekta nosi Davor Huška, nekada gradonačelnik Pakraca, a danas pomoćnik ministrice regionalnog razvoja i fondova EU, koji je osobno nazočio završnoj konferenciji.

00:38 Davor Huška

Huška je najavio da su u pripremi novi natječaji za ovu vrstu projekata te pozvao javne ustanove da se pripremaju te koriste usluge razvojne agencije u pomoći, jer projekti u kojima sudjeluje Panora su visoko prolazni i uspješno se provode.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?