RVA.hr » Vijesti » Požega » Panora postaje produžena ruka Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Panora postaje produžena ruka Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU

Panora postaje produžena ruka Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU

Regionalna razvojna agencija Požeško-slavonske županije Panora potpisala je sporazum s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije, čime su postali regionalni koordinator

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 700

Regionalna razvojna agencija Požeško-slavonske županije Panora potpisala je sporazum s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije, čime su postali regionalni koordinator i „produžena ruka“ ministarstva za provođenje politika regionalnog razvoja na području naše županije. Ministarstvo ovom suradnjom želi ojačati koordinatore na terenu i dati im nove ovlasti.

Voditelj Panorina projektnog tima dr. sc. Anton Devčić pojasnio je novosti koje donosi sporazum, a za što je ostvarena i financijska potpora od milijun kuna.

00:56 Anton Devčić

Druga komponenta je program pripreme lokalnih razvojnih projekata, prihvatljivih za financiranje iz europskih strukturnih investicijskih fondova. Regionalni koordinatori će biti delegirani da raspisuju natječaje, na koje se prijavljuju jedinice lokalne samouprave (općine i gradovi) i kroz koji mogu ostvariti određena sredstva za svoje projekte. Kroz taj natječaj mogli bi ostvariti određena sredstva za pripremu dokumentacije, jer mnogi gradovi i općine, zbog ograničenih vlastitih prihoda, nisu u mogućnosti financirati niti dokumentaciju za projekte koje bi željeli. Kroz ovaj natječaj županiji se stavilo na raspolaganje 6,4 milijuna kuna.

00:34 Anton Devčić

Direktorica Panore Senka Horvat izdvojila je neke aktivne projekte u kojima je sudjelovala agencija, a kojih je trenutno u provedbi vrijednosti stotinjak milijuna kuna.

00:52 Senka Horvat

Trenutno je aktivna i obnova županijske palače, za što su dobili sredstva ukupne vrijednosti od 1,3 milijuna kuna, od čega ministarstvo sudjeluje s milijuna kuna, a ostalo su sredstva Županije. U planu je u suradnji s Turističkom zajednicom Požeško-slavonske županije urediti i podrum palače, koji bi se zajedno s cijelom zgradom koristio u turističkom smislu.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?