RVA.hr » Vijesti » Požega » Erasmus +: Ekonomska škola bila je domaćin učenicima i profesorima iz Cipra, Mađarske, Poljske, Portugala i Poljske Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Erasmus +: Ekonomska škola bila je domaćin učenicima i profesorima iz Cipra, Mađarske, Poljske, Portugala i Poljske

Ekonomska škola u Požegi protekla četiri dana bila je domaćin mobilnosti međunarodnog Erasmus+ projekta suradnje za inovacije i razmjenu dobre prakse u školama diljem Europe, pod nazivom „BookPals“

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 511

Ekonomska škola u Požegi protekla četiri dana bila je domaćin mobilnosti međunarodnog Erasmus+ projekta suradnje za inovacije i razmjenu dobre prakse u školama diljem Europe, pod nazivom „BookPals“​. Osnovne teme ovog projekta su poticanje čitalačkih aktivnosti učenika, ovladavanje pismenostima 21. stoljeća za učenike i nastavnike te usvajanje novih nastavnih metoda za nastavnike.

Partneri požeškoj Ekonomskoj školi su srednje škole iz Cipra, Mađarske, Poljske, Portugala i Turske, a ciljana skupina su učenici od 16 do 19 godina te nastavnici općeobrazovnih predmeta. Projekt traje dvije školske godine, tijekom kojih je planiran niz aktivnosti usmjerenih ostvarivanju zadanih ciljeva, kao i posjeta školama uključenima u projekt. Ovo je četvrta mobilnost, a u prvoj godini su posjetili škole partnere u Mađarskoj, Poljskoj i na Cipru.

Kako je došlo do ovog projekta, pojasnila je koordinatorica Lidia Gerstman.

00:29 Lidia Gerstman

U Gradskom kazalištu Požega danas je upriličen program kroz koji je javnosti predstavljen projekt, te pokazana aktivnosti u kojoj su učenici u 4 međunarodna tima izveli isti dramski predložak, „Good Morning Teacher“, autora Deana Lundquista. Riječ je o kraćem komadu koji tematizira utjecaj nastavnika na učenika, prikazujući život kao Odiseju, tematsku osnovu za niz aktivnosti u prvoj godini projekta. U Galeriji Ciraki prikazani su radovi učenika nastali tijekom protekle četiri mobilnosti.

Ravnateljica Ekonomske škole Marinka Parac zahvalila se kolegama i učenicima iz Cipra, Turske, Portugala, Poljske i Mađarske na dolasku i aktivnom radu, uz nadu da su osjetili gostoljubivost i toplinu domaćina.

Nakon izvedbe predstava, publika je imala priliku glasovati za najbolju, a učenici i voditelji koji su je pripremili bili su prigodno nagrađeni. Pobjednički tim bio je crveni, predvođen profesoricom engleskog jezika s Ekonomske škole Jelenom Kovačević.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?