Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Pušite, neaktivni ste i ne pazite na prehranu? Teško ćete doživjeti 65 godina

Kontrolom krvnog tlaka, podjelom edukativnih materijala, prigodnim darovima, savjetovanjem te brojnim drugim aktivnostima, u požeškoj pješačkoj zoni danas je obilježen Svjetski dan srca

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 850

Kontrolom krvnog tlaka, podjelom edukativnih materijala, prigodnim darovima, savjetovanjem te brojnim drugim aktivnostima, u požeškoj pješačkoj zoni danas je obilježen Svjetski dan srca. Organizator je tradicionalno Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije u suradnji sa studentima Medicinskog fakulteta iz Zagreba, Domom zdravlja Požeško-slavonske županije, udrugom Zdrav život, Požeško-slavonskom županijom, Gradom Požega i drugim suradnicima.

Kardiovaskularne su bolesti svjetski ubojica broj jedan, a sukladno tome i u našoj županiji svake godine više od polovice ljudi umire zbog bolesti kardiovaskularnog sustava. Dobra vijest jest da se mnoge kardiovaskularne bolesti mogu spriječiti uvođenjem samo nekoliko jednostavnih dnevnih promjena, kao što je zdrava prehrana, izbjegavanje alkohola, više tjelovježbe i prestanak pušenja.

Ove godine Svjetski dan srca obilježava se pod sloganom „Podijelimo energiju“. Zašto, pojasnio je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije Mato Matijević.

00:23 Mato Matijević

Potporu projektu dao je gradonačelnik Požege Darko Puljašić.

00:34 Darko Puljašić

Voditeljica Službe za javno zdravstvo Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije dr. Jasmina Kovačević pozvala je sve da se zapitaju koliko dugo žele živjeti.

00:29 Jasmina Kovačević

Organizirana pomoć za one koji se žele riješiti loših navika postoji, jer u Zavodu za javno zdravstvo provode više programa, od Kluba šetača, Škole nepušenja, Centra zdravlja te brojne individualne programe.

Ravnatelj Doma zdravlja Požeško-slavonske županije Marijan Višaticki dodaje da je cilj akcije zdraviji i vedriji puk naše županije.

00:43 Marijan Višaticki

Jasmina Kovačević pozvala je još jednom sugrađane da se uključe u besplatni Klub šetača te pojasnila o čemu se radi.

00:41 Jasmina Kovačević

Svjetski dan srca bit će obilježen sljedećeg četvrtka 12. listopada u Pakracu.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?