Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

[FOTO] Darivanje djece s područja grada Pleternice rođene u travnju, svibnju i lipnju

U drugom tromjesečju na području Pleternice rođeno je 18 mališana. Gradonačelnica Pleternice ističe da je u prvoj polovici godine na području grada i prigradskih naselja rođeno najmanje djece otkad Grad Pleternica podupire roditelje novorođenčadi

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 1687

Roditelji djece s područja grada Pleternice, rođene u travnju, svibnju i lipnju ove godine, okupili su se danas sa svojim mališanima u pleterničkom Dječjem vrtiću Tratinčica, kako bi se susreli s gradonačelnicom Antonijom Jozić te primili naknade u iznosu od 1.000 kuna po djetetu.

U drugom tromjesečju na području Pleternice rođeno je 18 mališana. Gradonačelnica Pleternice ističe da je u prvoj polovici godine na području grada i prigradskih naselja rođeno najmanje djece otkad Grad Pleternica podupire roditelje novorođenčadi.

00:25 Antonija Jozić

Do prije dvije godine na području grada i prigradskih naselja rađalo se stotinjak djece, a ove godine bi ta brojka prema projekcijama mogla biti i za trećinu manja.

Kao razloge gradonačelnica Jozić  jednim dijelom vidi iseljavanje, no i odluku roditelja da imaju manje djece zbog teške gospodarske situacije, nezaposlenosti i malih plaća.

Grad Pleternice s druge strane i dalje stvara uvjete, od udruga koje rade s djecom, do sporta, kulture i novog vrtića. Paradoksalno zvuči da je dječji vrtić pun i otvorit će se još jedna jaslička skupina, pa će u vrtiću biti 150 djece, dok se s druge strane danas rađa gotovo dvostruko manje djece. Razlog dobre popunjenosti vrtića vide u trendu da roditelji sve više svoju djecu upisuju u vrtić, a sve manje brigu čuvanja  prepuštaju bakama i djedovima.

Antonija Jozić najavila je za sljedeću godinu i povećanje iznosa naknada za djecu, a osim toga sufinanciraju se udžbenici, kao i prijevoz srednjoškolaca, što je ovih dana aktualno zbog povećanja cijene mjesečnih karata od strane APP-a. Plan je taj udar na roditelje ublažiti subvencioniranje dijela karata.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?