Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Pleternica gradi e-inkubator, zainteresiranih stanara već ima

Vrijednost projekta "e-inkubator" je 8,3 milijuna kuna, od čega 93% sufinancira Europska unija

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 1700

Početnom konferencijom predstavljen je projekt „E-inkubator“ nositelja Grada Pleternice. Cilj projekta je izgradnja poduzetničke infrastrukture, razvijanje suvremenih IT usluga i proizvoda, stvaranje institucionalne i savjetodavne podrške u korist razvoja malog i srednjeg poduzetništva, što bi trebalo dovesti i do stvaranja kvalitetne poduzetničke klime, otvaranja novih tvrtki i novih radnih mjesta.

Provedba projekta započela je 1. rujna i trenutno je u tijeku javna nabava za izgradnju Poduzetničkog e-inkubatora. Osim izgradnje, projekt sadrži i niz drugih aktivnosti, rekla je gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić.

00:38 Antonija Jozić

„Želja nam je mlade visokoobrazovane IT stručnjake nakon studiranja vratiti u Pleternicu, omogućiti im svu infrastrukturu i uvjete, kako bi mogli pokrenuti svoje poslovanje“, dodaje gradonačelnica. A zainteresiranih ima.

00:35 Antonija Jozić

Partneri projekta su tvrtka Poduzetnički centar Pleternica i Grad Kutjevo, dok su suradnici na projektu Požeško-slavonska županija, Grad Pakrac, Poduzetnički centar Pakrac, Općine Jakšić i Čaglin te Regionalna razvojna agencija Požeško-slavonske županije „Panora“. Vrijednost projekta je 8,3 milijuna kuna, od čega 93% sufinancira Europska unija, a 7% trebao bi sufinancirati Grad Pleternica. Grad je aplicirao na Fond za sufinanciranje provedbe EU projekata s iznosom od 5%, te bi, ukoliko bude odobreno, Pleternica sudjelovala s iznosom od svega 2% vrijednosti projekta.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?