RVA.hr » Vijesti » Požega » Budimo grad bez nasilja nad ženama! Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Budimo grad bez nasilja nad ženama!

Budimo grad bez nasilja nad ženama!

Povodom Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nada ženama priopćenje je poslala i Martina Vlašić Predsjednica Foruma žena SDP-a GO Požega.

Autor: RVA/Forum žena SDP-a GO Požega
Fotografija: Ilustracija
Datum:
Broj pregleda: 686

Na današnji dan, 22. rujna se obilježava Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama, kao sjećanje na tragično stradale žrtve nasilja tijekom brakorazvodne parnice. Prema podacima MUP-a evidentiran je porast broja nasilja u obitelji prema starijim osobama.

U tekućoj godini u prvih 8 mjeseci 854 osoba starijih od 65 su bile žrtve nasilja u obitelji, od čega su 540 žene. Starije osobe su osjetljiva skupina društva, a uz to starije osobe ženskog spola su posebno ranjive i izložene zlostavljanju u obitelji. Budući da nam je cilj smanjiti nasilje u obitelji i podići svijest građana o ozbiljnosti nasilja u obitelji, tražimo od gradskih vlasti razvoj preventivnih programa i aktivno uključivanje u ovu problematiku našeg društva.

Uz institucije koje u sklopu svojih djelatnosti obavljaju poslove suzbijanja nasilja u obitelji nad ženama, sukladno Protokolu o postupanju u slučaju nasilja u obitelji, puno toga možemo napraviti u lokalnoj sredini, za Grad bez nasilja nad ženama. Ovdje mislimo na poticanje aktivnosti u svim društvenim segmentima, kako bi podignuli svijest o nedopustivosti nasilnog ponašanja od najranije dobi.

Iako prema podacima MUP-a, posljednjih sedam godina se bilježi trend smanjenja kaznenih djela ubojstava osoba ženskog spola, stvaran broj nasilja u obitelji se ne smanjuje i veliki broj počinitelja ne bude sankcioniran. Posljedice nasilja nad ženama su dugoročne i teške kako za žrtvu, tako za njenu okolinu i djecu i zato je potrebna podrška društva kako bi zaštitili naše obitelji od štetnih posljedica nasilnog ponašanja.


Martina Vlašić

Predsjednica Foruma žena SDP-a GO Požega


 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?