RVA.hr » Vijesti » Požega » Volontera je sve manje: Pokreni se! Volontiraj! Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Volontera je sve manje: Pokreni se! Volontiraj!

S realizacijom je započeo projekt „Pokreni se! Volontiraj“, nositelja Udruge Oppidum iz Požege s partnerima Udrugom Zvono iz Osijeka te Gradom Požega i Požeško-slavonskom županijom

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 1612

S realizacijom je započeo projekt „Pokreni se! Volontiraj“, nositelja Udruge Oppidum iz Požege s partnerima Udrugom Zvono iz Osijeka te Gradom Požega i Požeško-slavonskom županijom. Cilj projekta je povećati broj mladih uključenih u volonterske aktivnosti na području Požeško-slavonske županije, a specifični ciljevi su osnaživanje kapaciteta organizacija civilnog društva i javnih institucija za  uključivanje volontera u njihov rad, kreiranjem burze volontera te sustavnom podrškom razvoju kvalitetnih volonterskih programa s posebnim naglaskom na inkluzivno volontiranje. Unaprijedit će se znanja i razina informiranosti o važnosti i vrijednosti volontiranja kao kod mladih kroz edukacije o volonterstvu i volonterske akcije te promoviranjem volonterskih aktivnosti na lokalnoj razini.

Glavne aktivnosti predstavio je predsjednik Udruge Oppidum Tihomir Kovač.

00:31 Tihomir Kovač

Volonterske akcije bit će provedene u suradnji s udrugama koje se bave ugroženim skupinama i Gradom Požega, gdje će se voditi posebna briga za potrebe građana i planove Grada Požege za uređenje javnih površina. Akcije će se pokušati uskladiti sa kampanjom „Hrvatska volontira!“, dok će se Međunarodni dan volontera obilježiti svečanom dodjelom nagradi najboljem volonteru  koji je sudjelovao u projektu. Posebna pažnja će se pridodati organizacijama koje se bave osobama s posebnim potrebama, kao što su udruge djece s posebnim potrebama, udruge invalida, udruge slijepih kako bi se dodatno razvili programi inkluzivnog volontiranja. Dovršetkom projekta, Udruga Oppidum postat će volonterski centar.

Ispred Županije kao partnera potporu projektu pružio je zamjenik župana Vedran Neferović

00:32 Vedran Neferović

Predsjednica Udruge Zvono iz Belišća Mira Anić ističe da je pokretanje mladih ljudi na aktivizam problem, jer su nezainteresirani ili nemaju načina da se aktivno uključe u rješavanje i prepoznavanje problema koji se tiču njihove generacije.

00:43 Mira Anić

Ukupna vrijednost projekta je 90.000,00 kuna, što će u stopostotnom iznosu financirati Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?