Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

[FOTO] Započela izgradnja 17,5 milijuna kuna vrijednog Trga bećarca u Pleternici

Ministrica Gabrijela Žalac i gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić polaganjem povelje u kamen temeljac označile su početak izgradnje ovog velikog projekta

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 2506

Polaganjem povelje u kamen temeljac, započela je izgradnja Trga bećarca u Pleternici. Otvorenje radova na 17,5 milijuna kuna vrijednom projektu uveličala ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, u pratnji svog pomoćnika Davora Huške, v.d. ravnateljice Agencije za regionalni razvoj Stelle Arneri, saborskog zastupnika Franje Lucića, župana Alojza Tomaševića, gradonačelnika i načelnika s područja Požeško-slavonske županije te brojnih drugih gostiju.

Prije svečanosti polaganja kamena temeljca, u Gradskoj vijećnici Grada Pleternice održana je prezentacija provedenih te spremnih projekata, koju je održala direktorica Poduzetničkog centra Pleternica Marija Šarić.

Tako smo doznali da je Pleternica, grad u Top 10 hrvatskih gradova po povlačenja sredstava iz fondova Europske unije, u proteklih četiri godine privukla kapitalnih investicija u vrijednosti od gotovo 100 milijuna kuna, dok danas imaju 374 milijuna kuna vrijednih spremnih projekata.

Među njima je najveći aglomeracija Pleternica, zatim rekonstrukcija Srednje škole u Pleternici, izgradnja E-inkubatora za IT tehnologiju, izgradnja nove Gradske tržnice kao pokretača malih OPG-a te brojni drugi infrastrukturni projekti.

Župan Alojz Tomašević zahvalio je ministrici na podršci te izjavio da puno očekuje od „Projekta Slavonija“, dodavši da su se u Požeško-slavonskoj župani pokrenule gospodarske aktivnosti i da se traži radnik više.

Saborski zastupnik Franjo Lucić, koji je dvanaest godina bio gradonačelnik Pleternice, ističe da se u proteklim godinama planiralo kako razviti grad, jer se zna u kakvoj je situaciji bila Pleternica prije 15 godina. „Male sredine poput Pleternice s niskim izvornim proračunom od 6 milijuna kuna mogu raditi čuda s kvalitetnim projektima“, rekao je Lucić, istaknuvši da su od malog mjesta napravili gradić kojima ima svoju budućnost.

Ministrica Žalac smatra da Pleternica može biti primjer svim gradovima u Slavoniji i šire, kako treba brinuti o razvoju. Interpretacijski centar - Muzej i Trg bećarca, projekt je vrijedan 17,5 milijuna kuna, provodi se kroz natječaj INTERREG IPA Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Crna Gora, u suradnji s Općinom Tomislavgrad iz BiH.

00:44 Gabrijela Žalac

Pleterničani su se nakon polaganja kamena temeljca ministrici simbolično zahvalili stihovima bećarca na budućem Trgu bećarca, nakon čega je prisustvovala svečanom otvaranju obnovljenog mjesnog doma u Bertelovcima, gdje joj je domaćin bio Općinski načelnik Općine Jakšić Ivica Kovačević.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?