Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Predstavljen projekt "Geopriče UNESCO geoparka"

Predstavljen projekt "Geopriče UNESCO geoparka"

Projekt obuhvaća ulaganje u posjetiteljsku infrastrukturu i sadržaje na nekoliko lokacija, a najveće od njih zasigurno je ulaganje u izgradnju multimedijalnog Geo – info centra u Voćinu. Tako produžit će se turistička sezona na jesenske i proljetne mjesece u cijeloj Virovitičko - podravskoj i Požeško - slavonskoj županiji.

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 946

"Geopriče UNESCO geoparka", naziv je projekta koji je predstavljen danas na konferenciji za medije u Centru za posjetitelje JU Parka prirode Papuk u Velikoj. O značaju projekta za Javnu ustanovu Park prirode Papuk, Virovitičko-podravsku i Požeško-slavonsku županiju, govorili su župani dviju županija, Igor Andrović, i Alojz Tomašević, Vlado Boban, načelnik Općine Velika, Mirko Mališ, načelnik općine Čačinci, te Alen Jurinec, ravnatelj JU PP Papuk.

Kako je istaknuto ovom prilikom riječ je o projektu koji će značajno poboljšati infrastrukturni razvoj samog Parka prirode, ali i lokalnog stanovništva.

Projekt obuhvaća ulaganje u posjetiteljsku infrastrukturu i sadržaje na nekoliko lokacija, a najveće od njih zasigurno je ulaganje u izgradnju multimedijalnog Geo – info centra u Voćinu. Tako produžit će se turistička sezona na jesenske i proljetne mjesece u cijeloj Virovitičko - podravskoj i Požeško - slavonskoj županiji, jer će Geo-info centar sadržavati atrakcije koje će prezentirati prirodne ljepote na inovativan način neovisno o godišnjem dobu.

Osim izgradnje Geo – info centra u Voćinu planirana je rekonstrukcija i asfaltiranje ceste od Slatinskog Drenovca preko Jankovca do granice županija, kao i adaptacija i opremanje dviju multimedijalnih dvorana u Kući Panonskog mora u Centru za posjetitelje Parka prirode Papuk u Velikoj, te gradnja Adrenalinskog parka uz Kamp odmorište Duboka.

Požeško – slavonski župan Alojz Tomašević, izrazio je zadovoljstvo ovako važnim projektom koji će se realizirati u dvije slavonske županije, koje upravo povezuje Papuk. „Ovo su odgovori kojim smjerom moramo i možemo ići u razvoju kontinentalnog turizma u Slavoniji“.

00:42 Alojz Tomašević

Vlado Boban, načelnik Općine Velika zahvalio se ravnatelju PP Papuk na kvalitetnom i hvalevrijednom projektu, koji je stigao kao poklon baš danas uz Dan općine Velika.

00:35 Vlado Boban

Vrijednost projekta je preko 90 milijuna kuna uz 85 posto potpore Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, a ostatak sredstava uložit će Park prirode Papuk kao prijavitelj projekta u partnerstvu sa Županijskom upravom za ceste Virovitičko - podravske županije.


 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?