Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Općina Velika preselila na stadion, u staroj zgradi planira se otvaranje hostela

Općina Velika početkom godine kupila je na licitaciji nogometni stadion Kamen Ingrada. Prije nego li su se odlučili na ovu investiciju, plan je bio preseliti prostorije Općine u zgradu sportskog kompleksa te time dijelom opravdati kupnju

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 2068

Općina Velika početkom godine kupila je na licitaciji nogometni stadion Kamen Ingrada. Prije nego li su se odlučili na ovu investiciju, plan je bio preseliti prostorije Općine u zgradu sportskog kompleksa te time dijelom opravdati kupnju.

Stvari su se poklopile, stadion je Općina Velika kupila za povoljan iznos iz vlastitih prihoda, a uoči obilježavanja Dana općine i nebeskog zaštitnika sv. Augustina, preselili su na novu adresu, Zvonimirovu ulicu 1a.  

Ostvarenjem zacrtanog cilja zadovoljan je prije svega općinski načelnik Vlado Boban.

00:43 Vlado Boban

Boban napominje da će do kraja godine stadion od najma ostvarivati mjesečne prihode i do 10 tisuća kuna. Zasad je iznajmljen prostor za frizerski salon i ugostiteljski objekt te je postavljan repetitor mobilnog operatera na jedan od reflektora. Načelnik ističe da poslovnih prostora još uvijek ima te je pozvao sve zainteresirane da se jave i uz povoljne uvjete najma pokrenu vlastito poslovanje. U sklopu kompleksa je i fitness dvorana, za koju se traži zainteresirana osoba koja bi ju uzela u najam.

Što se tiče stare zgrade u kojoj je bila smještena Općina, Boban kaže da postoji ideja pretvoriti ju u hostel. Nakon što se kroz nekoliko godina riješi status bazena i nedovršenog hotela, pojavit će se i  potreba za jeftinijim smještajem, jer u Veliku dolaze različite skupine kojima odgovara smještaj grupnog i povoljnijeg oblika. No, u zgradi stare Općine i dalje stanuje jedna stanarka, tako da će ideja hostela morati pričekati da se situacija s njom regulira. Do tada, prostore u kojima je bila Općina će koristi udruge, prije svega vrijedna Udruga Veličanka, koja će educirati zainteresirane za izradu i prijavu projekata. Na seobu iz stare zgrade odlučio se i Matični ured, pa će se i njihove usluge vršiti u novom prostoru.

U sklopu stadiona je i reprezentativna prostorija predviđena za sastanke i sjednice Općinskog vijeća, koja još uvijek evocira neka ne tako davna nogometna vremena. Dio pehara i trofeja Nogometnog kluba Kamen Ingrad ostat će u prostoru vijećnice, jer predstavljaju i jedno razdoblje povijesti mjesta.  

Nogometne terene će kao i do sada održavati NK Papuk, a općinske službe će se brinuti o preostalim površinama ukupne veličine 5 ha.

Vlado Boban ima u planu prijaviti projekt izgradnje atletskog stadiona na prostoru pomoćnih terena, za što su nedavno najavljeni natječaji od premijera i resornog ministarstva. U tijeku je izrada projektne dokumentacije, a ako do realizacije dođe, bit će to nakon dugo vremena prvi i jedini atletski stadion na području županije.

Dan općine bit će obilježen u ponedjeljak 28. kolovoza. Polaganje vijenaca na groblju sv. Marka je u 10 sati, od 11 je Sveta misa u crkvi sv. Augustina, nakon čega slijedi svečana sjednica u Vatrogasnom domu u Velikoj.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?