Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Grad Požega priključio se kampanji „Obitelj na more, a pas na ulicu?!”

Grad Požega priključio se kampanji „Obitelj na more, a pas na ulicu?!”

Kampanja ovoga puta nosi i konkretnu „financijsku“ poruku neodgovornim vlasnicima o tome da je izbjegavanje mikročipiranja pasa kažnjivo novčanim iznosom i do 6000 kuna te ih poziva na odgovorno ponašanje.

Autor: pozega.hr
Fotografija: Plakat
Datum:
Broj pregleda: 698

Udruga „Prijatelji životinja“ i ove godine provodi tradicionalnu ljetna kampanju „Obitelj na more, a pas na ulicu?!” kojom se šalje jasna poruka protiv napuštanja ljubimaca prije godišnjih odmora te se potiče mikročipiranje. Problem neodgovornog ljudskog postupanja i napuštanja životinja prisutan je u svim općinama i županijama Hrvatske, zbog čega je potrebno provoditi zakonske odredbe, kontrolirati građane i sankcionirati neodgovorne. Ove se godine u kampanju uključio i Grad Požega izradom plakata i letaka koji će biti podijeljeni našim sugrađanima kako bismo zajedno radili na podizanju društvene svijesti o etičkoj i zakonskoj neprihvatljivosti takva ponašanja.

Kampanja ovoga puta nosi i konkretnu „financijsku“ poruku neodgovornim vlasnicima o tome da je izbjegavanje mikročipiranja pasa kažnjivo novčanim iznosom i do 6000 kuna te ih poziva na odgovorno ponašanje. Situacija u kojoj je, protivno zakonskim obavezama vlasnika, nemikročipirano oko 30 posto pasa, pridonosi povećanju broja napuštenih životinja, osobito u ljetnim mjesecima za vrijeme godišnjih odmora te znatno opterećuje gradske proračune. Osim samih životinja ispaštaju i odgovorni građani - porezni obveznici čijim se novcima financira zbrinjavanje napuštenih životinja i rad skloništa.Mikročipiranje dugoročno smanjuje broj napuštenih pasa, štedi novac lokalnoj zajednici te povećava kvalitetu života Vaših sumještana, prvenstveno kroz manji broj pasa lutalica i njihovu veću procijepljenost

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?