Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Pavasović Visković: Lucić nije počinio kazneno djelo

Pavasović Visković: Lucić nije počinio kazneno djelo

Slučaj Lucić, objašnjavaju pravnici, nije ni približno sličan onomu Željka Sabe, koji je zbog podmićivanja HDZ-ove vijećnice u Vukovaru odležao u zatvoru gotovo osam mjeseci

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 18033

Temom Franje Lucića sinoć su se bavili i u Trećem dnevniku HTV-a. Slučaj Lucić, objašnjavaju pravnici, nije ni približno sličan onomu Željka Sabe, koji je zbog podmićivanja HDZ-ove vijećnice u Vukovaru odležao u zatvoru gotovo osam mjeseci. Zakon na jedan način tumači mito koje se nudi političaru, a na drugi novinaru.

„Ono što je on napravio, koliko god bilo neetično, nije i kazneno djelo. Kazneno djelo mita se može počiniti jedino u odnosu na odgovorne i službene osobe. I postoji još kazneno djelo mita u gospodarskom poslovanju. Novinar u kaznenom zakonu u tom dijelu nema nikakav poseban status, koji bi govorio u prilog tome da se njega može podmititi“, izjavio je Ljubo Pavasović Visković.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?