Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

[FOTO] Vrtić pri kraju: U rujnu će primiti prve mališane

Kapacitet će biti po pet vrtićkih i jasličkih jedinica ili najviše do 200 djece

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 2788

Novi vrtić i jaslice na Prauljama u jesen će dočekati prve mališane. Ova velika investicija od 9,5 milijuna kuna bez PDV-a financira se iz proračuna Grada Požege, a vrtić će se prostirati na oko 3.000 četvornih metara površine. Kapacitet će biti po pet vrtićkih i jasličkih jedinica, od kojih svaka grupa može imati 20 do 25 djece, a jaslička do 15, ili najviše do 200 djece.

U južnom dijelu vrtića bit će smještene vrtićke skupine te uprava, a u sjevernom jasličke skupine i kuhinja s blagovaonicom.

Na gradilištu smo danas zatekli nadzornika radova Domagoja Stojakovića, koji nam je rekao da je tehnički pregled prijavljen za 18. kolovoza. „Do tada moramo dovršiti sve radove, tako da osiguramo uporabnu dozvolu do 3. rujna, da djeca od nove sezone mogu krenuti u novi vrtić. Radovi napreduju dobro, ide sve po planu“, rekao je Stojaković.

00:09 Domagoj Stojaković

Skori dovršetak radova i otvorenje oko Aurea festa potvrdio je za Radio Vallis Aurea i gradonačelnik Darko Puljašić.

00:27 Darko Puljašić

Parcelu presijeca kanal, preko kojega će voditi pješački most na buduće igralište poluotvorenog tipa, predviđeno za polaznike vrtića i građane.

S obzirom na to da je vrtiću trenutno pristup moguć samo iz jednog smjera, te da su unaokolo slijepe ulice, prilikom početka radova najavljeno je da će se uz zapadni rub čestice uskoro raditi i produžetak Zelene ulice sve do Rudinske, što bi uvelike popravilo svakodnevnu cirkulaciju prometa, na koju ovaj dio grada do sada nije navikao.

 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?