Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Kutjevačka osnovna škola ide u energetsku obnovu

Kroz radove će biti postavljena vanjska fasada, izolirat će se strop prema negrijanom tavanu te zamijeniti dio stolarije. Nakon radova, ostvarit će se energetska ušteda od 52,36% i zgrada će iz energetskog razreda D prijeći u energetski razred C

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 1598

Kutjevačka Osnovna škola Zdenka Turkovića do kraja godine proći će energetsku obnovu. Sedmi je to i posljednji projekt obnove obrazovnih ustanova na području Požeško-slavonske županije, koji ide kroz Fond za zaštitu okoliša i Ministarstva graditeljstva, a financira se iz Europskog fonda za konkurentnost i koheziju, rekla je Senka Horvat, direktorica Regionalne razvojne agencije Požeško-slavonske županije „Panora“. Vrijednost radova je nešto više od 900 tisuća kuna, od čega iz fondova dolazi 90%, a ostatak će izdvojiti Županija.

00:17 Senka Horvat

Kroz radove će biti postavljena vanjska fasada, izolirat će se strop prema negrijanom tavanu te zamijeniti dio stolarije. Nakon radova, ostvarit će se energetska ušteda od 52,36% i zgrada će iz energetskog razreda D prijeći u energetski razred C.

Direktorica Senka Horvat ističe da je pozitivnu odluku dobilo još 12 novih projekata, za što će biti dobiveno novih 20 milijuna kuna.

Ravnatelj škole Miljenko Crnjac zahvalio je svima koji su pomogli u ostvarenju ovog projekta, iako nije bilo lako.

00:25 Miljenko Crnjac

Posao obnove dobila je požeška tvrtka Projekt inženjering d.o.o.. Direktor tvrtke Igor Starčević ističe da su u proteklom razdoblju odradili dosta ovakvih projekata, a trenutno rade i na obnovi Đačkog doma u Požegi.

00:31 Igor Starčević

Ugovor je danas i službeno potpisan, čemu je bio nazočan i predstavnik Požeško-slavonske županije, tajnik Željko Obradović.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?