Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Komisija UNESCO-a dolazi u Park prirode Papuk

"Biti u jednoj takvoj obitelji je ponos, prestiž, ali i obveza, osobito jer smo, kao takav, jedini geopark u Republici Hrvatskoj"

Autor: RVA
Fotografija: Park prirode Papuk, Matija Turkalj, Richard Rajnai, Antun Cerove
Datum:
Broj pregleda: 1699

Ugledni će stručnjaci Zheng Yuan Yuan (Narodna Republika Kina) i Marco Firpo (Italija), članovi izaslanstva UNESCO-ove svjetske mreže geoparkova, koja okuplja 120 geoparkova, boraviti sljedećeg tjedna u Geoparku Papuk koji je od 2007. godine jedini hrvatski član ove ugledne svjetske asocijacije.


"Biti u jednoj takvoj obitelji je ponos, prestiž, ali i obveza, osobito jer smo, kao takav, jedini geopark u Republici Hrvatskoj.  Reizbor članstva u asocijaciji Svjetskih UNESCO geoparkova održava se svake četiri godine pa će i tijekom ovog monitoringa članovi izaslanstva ocijeniti koliko smo napredovali i u kolikoj mjeri provodimo vrlo stroge i zahtjevne kriterije", rekao je Goran Radonić, stručni voditelj Parka prirode Papuk.


Ugledni će gosti sljedećeg  tjedna u pratnji predstavnika Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Uprave za zaštitu prirode, Hrvatske agencije za okoliš i prirodu, Geološkog fakulteta, Geološkog instituta, Hrvatskog geološkog društva i predstavnika županija, gradova i općina sa područja Parka posjetiti: Veliku, Jankovac, svetište Gospe Voćinske i budući Geoinfo centar u Voćinu, geološki spomenik prirode Rupnicu na Papuku, te Trešnjevicu, Vrhovce i vile za odmor Montis Aurea na Novom Zvečevu. Sljedećeg će dana izaslanstvo UNESCO-a posjetiti Orahovicu, Petrov vrh, Kutjevačku Rijeku transect, te vinske ceste na kutjevačkom području.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?