Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Pružit ćemo potporu onima koji žele starost proživjeti u svom domu

Projekt je vrijedan 400 milijuna kuna, financira se iz Europskog socijalnog fonda i njime se planira zaposliti preko 3.000 žena u ruralnim područjima na poslovima potpore i podrške te brige o starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju u njihovim zajednicama

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 1788

Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić boravio je danas u Požegi, nastavljajući s predstavljanjem Programa za zapošljavanje žena  - Zaželi, kojeg je predsjednik Vlade Andrej Plenković nedavno predstavio javnosti upravo u Požegi.

Projekt je vrijedan 400 milijuna kuna, financira se iz Europskog socijalnog fonda i njime se planira zaposliti preko 3.000 žena u ruralnim područjima na poslovima potpore i podrške te brige o starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju u njihovim zajednicama. Cilj je da svaka od žena pomogne četiri kućanstva ili ukupno 12.000 kućanstava, pojasnio je ministar Marko Pavić.

00:41 Marko Pavić

Župan od projekta očekuje puno, a županija, gradovi i općine su spremni za projekt.

00:36 Alojz Tomašević

U suradnji s Centrom za socijalnu skrb, analizira se broj potrebitih obitelji, da bi svima bila omogućena pomoć. Župan Tomašević smatra da je važno pružiti potporu osobama treće životne dobi, koji žele starost proživjeti u svom domu, a ne u nekoj ustanovi. Ovaj oblik potpore ujedno i znatno povoljniji za državu, a cilj je i smanjiti pritisak na Domove za starije.

Ministar je održao radni sastanak s požeško-slavonskim županom Alojzom Tomaševićem te čelnicima gradova i općina s područja županije, nakon čega je u Hrvatskoj gospodarskoj komori održana radionica na temu spomenutog programa.

Uz načelnike i gradonačelnike na informativnoj radionici bili su i predstavnici razvojnih agencija i Zavoda za zapošljavanje. Radionica je imala informativno-edukativni karakter kako bi nazočni bili spremni što kvalitetnije pripremiti projekte za natječaj.

 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?