Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Sigurnosni pokazatelji: Situacija bolja nego prošle godine

Sigurnosni pokazatelji: Situacija bolja nego prošle godine

Sveukupno gledajući, sigurnosti pokazatelji na području Policijske uprave požeško-slavonske u prvom polugodištu 2017. godine bolji su nego u istom razdoblju lani.

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 1286

Sveukupno gledajući, sigurnosti pokazatelji na području Policijske uprave požeško-slavonske u prvom polugodištu 2017. godine bolji su nego u istom razdoblju lani.

U prvih šest mjeseci ove godine zabilježeno je sveukupno 420 kaznenih djela, uz visok koeficijent razriješenosti od 75%. Kao i obično, najveći dio kaznenih djela odnosi se na liniju općeg kriminaliteta, gdje je zabilježeno 207 djela od čega 68 na štetu mladeži i obitelji.

Kod kaznenih djela krađa, najveći dio odnosi se na šumske krađe u 15 slučajeva te na krađe iz kuća i stanova u 14 slučajeva, a otuđen je pretežno novac i nakit, dok je kod kaznenih djela teških krađa najviše riječ o provalama u kuće i stanove u 12 slučajeva, prilikom čega je otuđen novac, alkohol i tehnički uređaji. Ukupna materijalna šteta nastala kaznenim djelima tijekom prvog polugodišta iznosi 2,4 milijuna kuna, što je za gotovo 15% manje nego u istom razdoblju 2016. godine.

Zbog osnova sumnje da su počinile kaznena djela tijekom proteklih šest mjeseci ove godine prijavljeno je 165 osoba – 19 maloljetnika, 20 mlađih punoljetnika, 119 osoba starijih od 21 godine, jedna pravna osoba te šest osoba za razriješena djela iz ranijih godina. 

Tijekom prvog polugodišta ove godine zabilježeno je ukupno 247 prometnih nesreća, nasreću bez poginulih osoba, u kojima je nastradalo 86 osoba – 23 je teško ozlijeđeno, a 63 lakše ozlijeđeno. U istom razdoblju prošle godine nastradalo je 109 osoba – dvije su poginule, 31 je teško, a 76 osoba lakše ozlijeđeno, pojasnila je glasnogovornica Policijske uprave požeško-slavonske Ivana Radić.

00:33 Ivana Radić

U promatranom razdoblju najviše je bilo slijetanja vozila s ceste – 52 nesreće, a najčešća okolnost koja je prethodila prometnoj nesreći bila je brzina nepropisna i neprimjerena uvjetima, koja je dovela do 44 nesreće.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?