Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

[FOTO] Otvorena izložba radova Udruge PULS 90 i polaznika tečaja slikarstva Anite Grbavac Jakobović.

Izložbu u Gradskom muzeju možete pogledati do ponedjeljka 17. srpnja, dok će drugi dio izložbe biti postavljen od 4. do 11. kolovoza.

Autor: RVA
Fotografija: Marijana Sabljak
Datum:
Broj pregleda: 1652

U Gradskom muzeju Požega sinoć je u sklopu Požeškog kulturnog ljeta i Požeške šetnje muzejskim ljetom otvorena izložba radova Udruge PULS 90 i polaznika tečaja slikarstva Anite Grbavac Jakobović.

Tečaj crtanja i slikanja počeo je još u studenom 2014. godine kao učenje i relaksirajuće druženje, na kojemu su polaznici tri mjeseca umjesto da sjede pred TV-om i gledaju sapunice ili za računalom i mobitelom igraju igrice, slikali i crtali. Tečaj je okupio velik broj polaznika što je samo dokaz da je ljudima doista potrebno maknuti se od silne tehnologije koja nas okružuje i otuđenosti koju ona donosi, rekla je voditeljica tečaja, akademska slikarica, Anita Grbavac Jakobović.

Predsjednica Udruge PULS 90 Marija Gomerčić istaknula je kako je u sva ova djela uloženo puno volje, predanosti, truda, upornosti, smijeha i zajedništva. "Svako djelo je izražaj umjetnika ponaosob, dakle, to je jedinstveni izražaj i kako takvo je prelijepo i jedinstveno", rekla je Gomerčić.

Svoje radove izložilI su: Irena Palameta, Marina Kovačić, Roberta Pavlović, Ankica Brekalo, Eduard Pastorčić, Anđelka Bošnjak, Viktorija Pilon, Mirjana Gvozden, Renata Nedela, Marijana Tomić Rajić, Tatjana Marković, Renata Vidović, Vesna Bauković, Žana Adžić, Danica Tokić, Marijana Gluck, Anđa Gašparović, Melita Tancoš Šostar, Anita Stojčević, Ankica Marjanović, Marija Rajić, Marina Kovačić, Ljubica Rupčić, Želimir Žuljević, Josip Marić, Zlata Blažević, Dragica Obradović, Marija Gomerčić, Ilija Galić, Anđela Gregačević, Sanja Labus, Branka Ivanković i Anita Stanivuk.

Glazbenim programom izložbu je upotpunila solistica Mila Bauković uz pratnju Slavena Batoreka.

Izložbu možete pogledati do ponedjeljka 17. srpnja, dok će drugi dio biti postavljen od 4. do 11. kolovoza.
 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?