Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Gradonačelnik Puljašić posjetio mađarski grad Baju

Gradonačelnik Puljašić posjetio mađarski grad Baju

Gradonačelnik Darko Puljašić sa svojim se zamjenikom Ferdinandom Trohom u Baji susreo s tamošnjim gradonačelnikom Róbertom Fercsákom, Angelom Šokac Marković, predsjednicom Hrvatske lokalne samouprave, Vesnom Halugom, generalnom konzulicom u Pečuhu i Josom Ostrogoncem, predsjednikom Saveza Hrvata u Mađarskoj.

Autor: RVA/pozega.hr
Fotografija: pozega.hr
Datum:
Broj pregleda: 1154

Nakon što je proljetos potpisan sporazum o bratimljenju s gradom Baja u Mađarskoj, Grad Požega proteklog je vikenda sudjelovao na gastro-kulturnoj manifestaciji „Fišijada“ u prijateljskom gradu, koja se već tradicionalno održava druge subote u srpnju na glavnom trgu u centru Baje.Gradonačelnik Darko Puljašić sa svojim se zamjenikom Ferdinandom Trohom u Baji susreo s tamošnjim gradonačelnikom Róbertom Fercsákom, Angelom Šokac Marković, predsjednicom Hrvatske lokalne samouprave, Vesnom Halugom, generalnom konzulicom u Pečuhu i Josom Ostrogoncem, predsjednikom Saveza Hrvata u Mađarskoj. Bila je to prilika za upoznavanje dvaju gradonačelnika i razgovor o budućoj suradnji dvaju gradova te njihovom daljnjem kulturnom, znanstvenom i gospodarskom povezivanju.Tradicionalna Fišijada, kulturno-zabavna i gastronomska manifestacija, pokrenuta je još 1996. godine u povodu obilježavanja 300. obljetnice proglašenjem grada Baje. Nadaleko poznati bajski riblji paprikaš svake se godine kuha na središnjem gradskom Trgu Svetog Trojstva i okolnim ulicama u oko dvije tisuće kotlića, a pučku veselicu svake godine posjeti više desetaka tisuća sudionika i gostiju, među njima i bačkih Hrvata, ali i gostiju iz Hrvatske.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?