Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

[FOTO] Park prirode Papuk bilježi rekordnu posjećenost

Najjači turistički adut parka, Park šuma Jankovac i ove godine privlači najveći broj posjetitelja od kojih je najveći udio domaćih gostiju i većinom se radi o školskim ekskurzijama.

Autor: RVA/PP Papuk
Fotografija: PP Papuk
Datum:
Broj pregleda: 972

Park prirode Papuk u prvoj polovici turističke godine bilježi rast od 34% više posjetitelja u odnosu na 2016. godinu. Usporedbom statističkih podataka prethodnih godina, s 5164 posjetitelja u prvoj polovici 2017. godine, na tragu smo rekordne posjećenosti na kraju ove turističke godine. Naime, ukupan broj posjetitelja u čitavoj 2016. godini iznosio je 5685, dok je samo u prvoj polovici ove godine Park prirode Papuk posjetilo 5164 posjetitelja.Najjači turistički adut parka, Park šuma Jankovac i ove godine privlači najveći broj posjetitelja od kojih je najveći udio domaćih gostiju i većinom se radi o školskim ekskurzijama.

- Izuzetno smo zadovoljni svim pozitivnim pokazateljima, ali i ovolikim značajnim povećanjem broja posjetitelja, no moram naglasiti kako ovi rezultati uključuju samo organizirane grupe, odnosno posjetitelje koji su platili ulaznicu u Park,  dok je ukupan broj posjetitelja Parka prirode Papuk višestruko veći. Vjerujem kako je povećanju broja posjetitelja doprinijelo i potpisivanje sporazuma o suradnji s osnivačima osnovnih i srednjih škola u Požeško-slavonskoj i Virovitičko podravskoj županiji, a u narednom razdoblju planiramo sličnu suradnju ponuditi i školama iz svih pet slavonskih županija kako bi i ti učenici po prihvatljivijim uvjetima uživali u ljepotama Papuka.-izjavio je Alen Jurenac ravnatelj Parka prirode.Od ove sezone turistička ponuda Parka prirode Papuk obogaćena je s prvim kamp odmorištem u regiji koje je u dva mjeseca od otvorenja zabilježilo oko 50 dolazaka i 132 noćenja. Struktura gostiju kampa ide u korist stranih gostiju i to gosti iz Austrije, Njemačke, Švicarske, Slovenije, Poljske i Bosne i Hercegovine.Park prirode Papuk ove je godine postao punoljetan, a prošlo je i 10 godina otkako je Papuk postao prvi geopark u Hrvatskoj.
- Zahvaljujući činjenici da je Papuk prvi hrvatski Geopark i da je od prošle godine dio UNESCOve svjetske mreže geoparkova zasigurno i zbog toga privlači sve veći broj gostiju. U razdoblju koje nam slijedi planiramo značajno poboljšati posjetiteljsku infrastrukturu ponajprije Geo info centrom u Voćinu i Kućom Panonskog mora u Velikoj te na taj način privući veći broj posjetitelja koji bi zahvaljujući novim sadržajima produžili svoj boravak u Parku.- rekao je Goran Radonić stručni voditelj Parka prirode Papuk.Svoj doprinos povećanju posjećenosti dala je i Čuvarska služba Parka koja provodi edukaciju posjetitelja te vođenje organiziranih grupa:
-Jedan od faktora povećanja broja posjetitelja je između ostalog i kontinuirani rad na poboljšanju turističke infrastrukture koji rezultirao povećanjem interesa i većim brojem posjetitelja. Čuvarska služba Parka prirode Papuk u ovoj se sezoni tako pojačano bavila upravo edukacijom i prihvatom posjetitelja. Nadamo se da će u bližoj budućnosti park ostvariti suradnju s lokalnim stanovništvom zainteresiranim za rad s turistima u smislu lokalnih vodiča-rekla je Gordana Kukić glavna čuvarica prirode Parka prirode Papuk.


 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?