Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Predsjednik Vlade: Program ZAŽELI omogućit će smanjenje broja nezaposlenosti žena i osigurati skrb starijim sugrađanima

Predsjednik Vlade: Program ZAŽELI omogućit će smanjenje broja nezaposlenosti žena i osigurati skrb starijim sugrađanima

Program ZAŽELI namijenjen je i starijim i nemoćnim osobama te osobama s invaliditetom koji će uz pomoć gerontodomaćica moći obavljati svoje svakodnevne aktivnosti

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 1848

Nakon 2. sastanka sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Udruge općina te predsjednikom Odbora za lokalnu (regionalnu) samoupravu u Hrvatskom saboru, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković  u Požegi je sudjelovao u predstavljanju Programa za zapošljavanje žena  „ZAŽELI“.

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava u lipnju je objavilo otvoreni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz fondova EU pod nazivom „Zaželi – program zapošljavanja žena“. Ovaj projekt je vrijedan ukupno 400.900.000,00 kn, a financirat će se u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda. Program ZAŽELI namijenjen je i starijim i nemoćnim osobama te osobama s invaliditetom koji će uz pomoć gerontodomaćica moći obavljati svoje svakodnevne aktivnosti.

Uz predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, program su predstavili ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić,  ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić te državna tajnica u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava Katarina Ivanković Knežević.

Predsjednik Vlade Plenković zahvalio je prethodnom ministru rada i mirovinskoga sustava Tomislavu Ćoriću te novom ministru Marku Paviću i njegovim suradnicima koji su, u koordinaciji s ministricom Murganić i ministricom Žalac, radili na trajnom pozivu u ovako visokom iznosu.

00:49 Andrej Plenković

"Trenutno smo na najboljoj razini od 1999. godine kada je riječ o apsolutnom iznosu zaposlenosti. Očekujem da se u pozitivnoj gospodarskoj konjukturi i dinamici ti brojevi stabiliziraju i smanjuju, a takve su i procjene međunarodnih institucija", istaknuo je predsjednik Vlade.

Ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić naglasio je kako će s osiguranih više od 400 milijuna kuna za zapošljavanje preko 3.000 žena i 12.000 kućanstava,  projekt ZAŽELI pomoći ne samo zapošljavanju, već biti od koristi i starijim sugrađanima koji su u fokusu rada Ministarstva. Za ovu je godinu Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava pripremilo natječaje u vrijednosti preko 2 milijarde kuna namijenjenih upravo za zapošljavanje.

"Tako će se omogućiti socijalna uključenost i prevencija prerane ili pretjerane institucionalizacije", kazala je ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić.  O programu ZAŽELI detaljnije je govorila državna tajnica u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava Katarina Ivanković Knežević, a na predstavljanju su nazočili ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić te ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?