Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Mateja putuje u Kinu na Međunarodni turnir prirodoslovaca kao članica reprezentacije Hrvatske, a Daria je proglašena najboljom učenicom Ekonomske škole

Mateja putuje u Kinu na Međunarodni turnir prirodoslovaca kao članica reprezentacije Hrvatske, a Daria je proglašena najboljom učenicom Ekonomske škole

Prijem za njih danas je priredila pleternička gradonačelnica Antonija Jozić.

Autor: Magdalena Saveski
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 3394

Za Mateju Ostojić, učenicu Prirodoslovno-matematičke gimnazije u Požegi i Dariu Starčević, maturanticu Ekonomske škole, odjeljenja u Pleternici koje su ostvarile izvanredne uspjehe, danas je prijem priredila gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić.

Mateja putuje u Kinu na Međunarodni turnir prirodoslovaca kao članica reprezentacije Hrvatske, a Daria je proglašena najboljom učenicom Ekonomske škole.

Gradonačelnica Jozić uz čestitke djevojkama je uručila i prigodni poklon, a Mateji i novčanu pomoć za troškove putovanja u Kinu.

00:44 Antonija Jozić

Mateja je pojasnila kako je Međunarodnom turniru prirodoslovaca prethodio turnir u Hrvatsko, čiji je prvi krug održan je u siječnju ove godine, gdje je Matea kao  temu izabrala “Dobre pogotke” i plasirala se u drugi krug koji je održan u ožujku. Matea je tada istraživala kako proizvesti sol na inovativne načine i osvojila četvrto mjesto te ušla u šesteročlanu reprezentaciju Hrvatske koja 28. lipnja putuje na Međunarodni turnir u Kinu. Istaknula je kako joj je ovo vrlo drago natjecanje jer ne traži puko štrebanje činjenica već i primjenu stečenih znanja.

00:38 Mateja Ostojić
 

rekla je Mateja zahvalivši gradonačelnici na čestitkama i podršci.
 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?