Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Projekt OŠ Julija Kempfa i OŠ Vladimir Nazor iz Đakova „Sport nas spaja"

Projekt je održan u okviru Nazorovog tjedna, a nastao je na temelju ideje o ostvarenju suradnje dviju slavonskih osnovnih škola koje u svojem ustrojstvu imaju posebne odjele i odgojno – obrazovne skupine

Autor: RVA/OŠ Julija Kempfa
Fotografija: OŠ Julija Kempfa
Datum:
Broj pregleda: 1320

Učenici posebnih odjela i odgojno – obrazovnih skupina OŠ Julija Kempfa, zajedno sa svojim učiteljicama, roditeljima, pomoćnicima, stručnim suradnicima i ravnateljicom, posjetili su OŠ Vladimir Nazor, gdje su realizirali zajednički projekt „Sport nas spaja – sportske igre za učenike s teškoćama u razvoju ”.

Projekt je održan u okviru Nazorovog tjedna, a nastao je na temelju ideje o ostvarenju suradnje dviju slavonskih osnovnih škola koje u svojem ustrojstvu imaju posebne odjele i odgojno – obrazovne skupine.

Osnovni cilj projekta bio je uključivanje učenika s teškoćama u razvoju u za njih osmišljene i organizirane sportske igre pri kojima su učenici dobili priliku razvijati motorička znanja, dostignuća i sposobnosti. Važna komponenta cilja također je bila razvoj socijalnih vještina kroz upoznavanje i sklapanje prijateljstava.

U sportske i tjelovježbene aktivnosti bili su uključeni gotovo svi učenici s intelektualnim teškoćama obje škole te se tako pridonijelo poticanju njihovog višestranog psihosomatskog razvoja, razvijanju zdravstvene kulture kod učenika u svrhu očuvanja i unapređenja njihovog zdravlja, kao i razvoju motoričkih i funkcionalnih sposobnosti.

Osim toga, uspostavljeni su suradnički odnosi s OŠ Vladimir Nazor, Đakovo pri čemu je posebno vrijedna razmjena iskustava kako među učenicima, tako i među roditeljima učenika i svim zaposlenicima škola koji su se susreli. Međusobna suradnja zapečaćena je njegovanjem zajedništva kroz igru i druženje.

Učenici koji su se natjecali u sportskim disciplinama kuglanje, pikado, karike na marike, trčanje, bacanje vorteksa u dalj, poligon – štafetna igra, njih preko 60, poštovali su sportska pravila, surađivali su u timskom duhu, njegovali prijateljske odnose te sportsko ponašanje. Za svaku disciplinu proglašena su po prva tri mjesta i dodijeljene zlatna, srebrna i brončana medalja, no kako je samo sudjelovanje bilo važnije od pobjede, svi su se učenici na kraju okitili medaljama.

Nakon sportskih igara, održana je svečana priredba povodom dana OŠ Vladimir Nazor. A Kempfovci kažu kako se raduju nastavku suradnje i sljedećem susretu s dragim gostima, sada već prijateljima.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?