Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Održana završna konferencija treće faze projekta „Petica za dvoje“

Nositelj projekta i ove godine je Grad Požega, u partnerstvu s osnovnim školama s područja grada Požege: OŠ Dobriše Cesarića, Julija Kempfa te Antuna Kanižlića

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 993

Treća faza projekta „Petica za dvoje – Pomoć – Edukacija – Tim – Integracija – Ciljanost – Afirmacija ZA DVOJE“, kojim se teži izjednačiti obrazovne mogućnosti svih učenika te omogućavanje sudjelovanja učenika s teškoćama u redovnom obrazovnom sustavu u skladu s njihovim mogućnostima, potrebama te primjenu načela inkluzivnog obrazovanja, privodi se kraju.

Europska unija je sufinancirala projekt iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa  „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2004. – 2020. godine.

Nositelj projekta i ove godine je Grad Požega, u partnerstvu s osnovnim školama s područja grada Požege: OŠ Dobriše Cesarića, Julija Kempfa te Antuna Kanižlića. Projekt je u trajanju od 12 mjeseci, a ukupna vrijednost je 1.504.970,00 HRK, od čega Europski socijalni fond sufinancira 1.384.572,40 HRK, dok ostatak od 120.397.60 sufinancira Grad Požega. Projektom je obuhvaćeno 34 učenika s teškoćama te 33 pomoćnika u nastavi.

Glavni ciljevi projekta su olakšati integraciju 34 učenika s teškoćama u razvoju triju škola, njihovo emocionalno funkcioniranje, poboljšanje obrazovnih postignuća i uspješnija socijalizacija kao i povećanje zapošljivosti za 33 nezaposlene osobe s područja Požeštine.

Domaćin završne konferencije danas je bila Osnovna škola Dobriše Cesarića, čija je ravnateljica Zvjezdana Krip rekla da je intencija odgoja i obrazovanja integracija djece s poteškoćama u redovnu nastavu, a to ne bi nikako bilo moguće bez pomoćnika. „Znamo koliko je teško odraditi nastavu kad pored svih učenika u razredu imate nekoga tko to ne može samostalno odraditi“, rekla je.

00:41 Zvjezdana Krip

Gradonačelnik Požege Darko Puljašić također očekuje da se s projektom nastavi i sljedeće školske godine.

01:03 Darko Puljašić

S detaljima i aktivnostima projekta sudionike konferencije upoznao je voditelj projekta Dario Colle.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?