Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

"Rezultati izbora u Gradu Pleternici su izraz većinske volje njegovih birača"

"Rezultati izbora u Gradu Pleternici su izraz većinske volje njegovih birača"

Vezano uz situaciju s izbornim rezultatima u Pleternici i jučerašnjim ponovnim prebrojavanjem glasačkih listića, priopćenjem koje prenosimo u cijelosti, oglasila Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice.

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 4160

Vezano uz situaciju s izbornim rezultatima u Pleternici i jučerašnjim ponovnim prebrojavanjem glasačkih listića, priopćenjem koje prenosimo u cijelosti, oglasila Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice.

Poštovani,

kroz ovu izbornu utrku prošla sam dostojanstveno polažući svojim sugrađanima račun za prethodne četiri godine i izlažući program za budućnost našeg grada. Anto Barbarić, Domagoj Katić i ja prošli smo teren, razgovarali s ljudima, radili sve ono što smo činili i prošle četiri godine; kroz razgovor rješavali probleme na koje smo nailazili, potrebe naših sugrađana i to ćemo činiti i u buduće.

S obzirom na to da se oko pobjede HDZ-a u Gradu Pleternici žele slati dvojbene poruke dužna sam naglasiti neosporne činjenice.

Časno sam pobijedila u izbornoj utrci za gradonačelnicu i Hrvatska demokratska zajednica je osvojila većinu mandata u Gradskom vijeću. Ono što očito neki žele je pokušati obezvrijediti većinsku volju birača bez obzira u kojem omjeru je ona ostvarena. Dakle niti HDZ niti ja osobno nismo obezvrijedili volju birača, no neki upravo to žele učiniti. Poštujem i branim pravo da se legitimnim i zakonskim putem utvrđuju sve činjenice vezano za izborni proces. No izborni proces ne vodim ja, ne vodi ga HDZ ni Grad Pleternica već izborna povjerenstva sukladno zakonskim propisima Republike Hrvatske.

Ovim putem pozivam izborna povjerenstva da prebroje sve glasačke listiće i utvrde istinitost zapisnika o radu biračkih odbora te tako otklone sve sumnje i mogućnosti manipulacije izbornim rezultatima. Ovim putem pozivam i nezadovoljne rezultatima da svoja prava ostvaruju zakonskim i legitimnim putem, ali i da ne potiču politiku sile i pozivanja na silu koju sam osjetila u izbornoj kampanji. Zbog prava na mir i sigurnost građana Pleternice i njihove imovine to se neće dozvoliti. Takvi pozivi koji su se širili putem društvenih mreža prijavljeni su policiji na postupanje.

Ponavljam, rezultati izbora u Gradu Pleternici su izraz većinske volje njegovih birača. Kao gradonačelnica ovog grada pozivam na civilizirane norme ponašanja, stavljam se u zaštitu naših sugrađana i branim njihovo pravo da se u Pleternici normalno i sigurno živi.

S poštovanjem,

Antonija Jozić, gradonačelnica Grada Pleternice

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?