Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Hrvoje Galić napustio prebrojavanje listića u Pleternici

Hrvoje Galić napustio prebrojavanje listića u Pleternici

"Nastavit ćemo borbu drugim zakonskim sredstvima koja su nam na raspolaganju“, rekao je u svom priopćenju Hrvoje Galić

Autor: RVA/Požeški dnevnik
Fotografija: RVA/Požeški dnevnik
Datum:
Broj pregleda: 11870

Kandidat za gradonačelnika Pleternice Hrvoje Galić napustio je današnje prebrojavanje glasačkih listića u Gradskoj kući, na kojemu su bili prisutni članovi kandidacijske liste čiji je nositelj Hrvoje Galić, gradonačelnica Antonija Jozić i njen zamjenik Domagoj Katić, te članovi izbornog povjerenstva za Grad Pleternicu na čelu sa sutkinjom Ilkom Lekom.

Do sastanka je došlo nakon što su članovi kandidacijske liste "Za bolje sutra" podnijeli prigovor Županijskom izbornom povjerenstvu zbog "ozbiljne povrede pravila izbornog procesa“, o čemu smo PISALI.

Sastanak je nakon određenog vremena nezadovoljan napustio kandidat za gradonačelnika Hrvoje Galić.

„Odlukom Županijskog izbornog povjerenstva, omogućen nam je uvid u glasačke listiće na biračkim mjestima 13 (Ćosinac) i 25 (Gradac) za provedbu izbora za gradonačelnika Grada Pleternice, te glasačkih listića na biračkim mjestima 5 (biračko mjesto KUD Orljava Pleternica), 6 (Kuzmica) i 22 (Zagrađe) za provedbu izbora za gradsko vijeće Grada Pleternice.

Na moj upit, po kojim kriterijima je određena kontrola upravo tih glasačkih mjesta, te zašto nemamo uvida u materijale s drugih biračkih mjesta, rečeno nam je da je takva odluka Županijskog izbornog povjerenstva.

Nismo se mogli složiti s činjenicom da nam se po ne znam kojim kriterijima nude samo ti materijali i zato smo odbili sudjelovati u brojanju, na što nam je odgovoreno da će članovi izbornog povjerenstva i članovi HDZ-a koji su nazočili sastanku, pristupiti kontroli glasačkih listića.

Nastavit ćemo borbu drugim zakonskim sredstvima koja su nam na raspolaganju“, rekao je u svom priopćenju Hrvoje Galić.

Odluka Županijskog izbornog povjerenstva bit će poznata do ponoći.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?