Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

[PROMO] HDZ je garancija budućeg prosperiteta za Jakšić

Središnji predizborni skup Hrvatske demokratske zajednice za općinu Jakšić okupio je večeras vodstvo stranke i koalicijskih partnera s područja cijele Požeštine

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 3014

Središnji predizborni skup Hrvatske demokratske zajednice za općinu Jakšić okupio je večeras vodstvo stranke i koalicijskih partnera s područja cijele Požeštine. Potporu lokalnim kandidatima došli su pružiti predsjednik Županijskog odbora HDZ-a i saborski zastupnik Franjo Lucić, župan Alojz Tomašević, HDZ-ovi kandidati za gradonačelnike i načelnike te njihove zamjenike, predsjednik županijskog HSS-a i zamjenik župana Željko Jakopović, predstavnici koalicijskih partnera HDZ-a na županijskoj razini te brojni drugi gosti i mještani Jakšića.

Nositelj liste za Općinsko vijeće Boško Obradović istaknuo je da su u protekle četiri godine napravili puno.

„To nam daje za pravo da tražimo još jedan mandat. Naš načelnik Ivica Kovačević to zaslužuje, a projekte koje je započeo treba i dovršiti. Tko će otvoriti Gospodarsku zonu i knjižnicu u Jakšiću, ako ne on“, zapitao se Obradović.

Kandidat za zamjenika općinskog načelnika Mile Barišić se u svom emotivnom izlaganju zahvalio županu na obnovi njegove područne škole u Tekiću. „Protivnici me prozivaju i pišu protiv mene i načelnika, no ja vam obećavam pobjedu u prvom krugu. Oni mogu pričati, ali treba raditi. Oni bi vodili Jakšić iz Požege“, rekao je između ostaloga Barišić.

Kandidat za općinskog načelnika Ivica Kovačević svoj je govor sažeo u 42 minute. Prisjetio se što je sve u proteklih 12 godina mandata učinio za općinu Jakšić. Posebno je ponosan na izgrađenu novu dvodijelnu športsku dvorani pri Osnovnoj školi Mladost, na novi dječji vrtić otvoren prošle godine, novi vatrogasni dom i dva navalna vozila, legalizaciju društvenih domova i sportskih objekata. Izrađen je Prostorni plan uređenja, strategija razvoja općine, pripremljeno je zemljište za gospodarsku zonu Jakšić, gdje je započela izgradnja infrastrukture.

Posljednjih godina obnovljene su područne škole u Treštanovcima, Tekiću, Cerovcu, a uskoro u obnovu idu škole u Rajsavcu i Traparima. Uređena su i opremljena dječja igrališta u Eminovcima, Tekiću, Treštanovcima, Radnovcu, Rajsavcu, Cerovcu, Jakšić, a uredit će se i u Granju i Svetinji. U naseljima su izgrađeni vodovodi, kanalizacije i pročistači otpadnih voda, izgrađena je plinska mreža, rekonstruirana niskonaponska mreža i izgrađena nova javna rasvjeta u svim naseljima, a od jučer Eminovci su prvo naselje na našem području potpuno osvijetljeno s LED rasvjetom. Izgrađene su i asfaltirane mnoge ulice, ceste, nogostupi, parkirališta i ugibališta na autobusnim stanicama.

U godinama pred nama, projekata u realizaciji, pripremi i planu je 56 milijuna kuna. Među najvećima su gospodarska zona Jakšić u realizaciji, vrijedna 8,2 milijuna kuna, od čega Općina sufinancira 1,5 milijuna kuna. Projekt kanalizacije i vodovoda naselja Tekić vrijedan 6 milijuna kuna je apliciran, a za vodovod i kanalizaciju  s biopročistačem u Cerovcu i Granju, projekt vrijedan 8 milijuna kuna, izdana je građevinska dozvola. Kolektorski vod kanalizacije naselja Jakšić u Aglomeraciji Pleternica vrijedan 9 milijuna kuna je u postupku javne nabave, dok se u nekoj od faza nalazi još dvadesetak različitih projekata.

„Stojim čvrsto na nogama, čiste savjesti i nikoga se ne bojim. Sve što sam napravio, iza toga stojim. Hvala dosadašnjem vijeću koje je lijepo funkcioniralo, koje je gotovo uvijek donosilo jednoglasne odluke, iako je u njemu bilo sedam stranaka. Vjerujem da ću ostati tvrdoglav i tražiti rad, jer ne treba nam politiziranje nego rad, a tko ne želi raditi, bolje da ne bude u vijeću“, rekao je općinski načelnik Ivica Kovačević.

Koalicijski partner HDZ-u u općini Jakšić je HSS, pa je predsjednik županijskog odbora te stranke Željko Jakopović istaknuo da u Hrvatskoj nedostaje zajedništva.

„Nasreću, u našoj županiji postoji zajedništvo i zato danas imamo uspješnu županiju, gradove i općine, gdje se političari ne svađaju, nego je rasprava u interesu svih žitelja. U narednom periodu će biti važna borba za decentralizaciju Hrvatske, novu kategorizaciju gradova i općina te spajanje Županije i Ureda države uprave, za što efikasnije upravljanje“, rekao je Jakopović te dodao da podržavaju ono što čini podiže standard i kvalitetu života mještana, da ljudi vide da se ova razina vlasti brine o njima i da ne trebaju odlaziti.

Velik pljesak okupljenih dobio je prilikom svog govora župan Alojz Tomašević. Dao je veliku podršku Kovačević, rekavši da oni koji ogovaraju njega i njegovog zamjenika, očiste svoj prag. „Neka se ostave onih koji znaju odgovorno upravljati, koji žele služiti općini županiji i Hrvatskoj“, rekao je župan. Dodao je da Požeško-slavonska županija više nije najzaostalija, te se usprkos svim problemima, uspješno popela za nekoliko mjesta prema sredini poretka. Dug uz protekle četiri godine smanjen sa 80 na oko trideset milijuna kuna, plaće su smanjivane tri puta, kao i broj djelatnika kojih je danas 39 zaposlenih.

„Prve dvije mandata kočila nas je vlada SDP-a. No, mi nismo klonuli duhom i pripremali smo projekte. Dolaskom hrvatske vlade, otvaraju se projekti, programi i natječaji na dnevnoj bazi. Mi danas komuniciramo s Predsjednicom, Premijerom i ministrima neposredno, tražeći rješenje problema, svjesni da nitko osim nas ne može riješiti naše probleme“. Dodaje da gradovi, općine i Županija danas imaju spremnih gotovo 6 milijardi kuna projekata.

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a i saborski zastupnik Franjo Lucić istaknuo je da su stvaranjem jake koalicije na području županije pokazali da žele učiniti HDZ strankom koja okuplja oko sebe prepoznatljive ljude i stranke koje žele ostvariti bolje gospodarske programe.

„Ponosan sam na sve naše načelnike i gradonačelnike te župana i uvjeren sam da ćemo ovog puta ostvariti još bolji rezultat. To znači da ćemo u svim gradovima, općinama i županiji pobijediti u prvom krugu“, rekao je Lucić. „Sve ove projekte koji su izgrađeni i misle se provesti su radovi i garancija da će Jakšić i ubuduće ostvarivati još bolji prosperitet. Jer jedino HDZ dolazi pred vas položiti račune i što je to ostvareno“, dodao je.

Pozvao je birače da ne glasuju za MOST i nezavisne kandidate koji omalovažavaju rad Ivice Kovačevića. „Nemojte birati te ljude, jer će te se pokajati i vidjeti da to nije ono što su pričali. Oni obmanjuju ljude i željeli bi sjesti u fotelju načelnika Kovačevića“, rekao je Lucić.

„MOST ruši vladu dok Hrvatska raste u gospodarskom smislu. Nije im to uspjelo i neće, jer novi izbori nikome ne odgovaraju, pogotovo poduzetništvu i gospodarstvu. Svi koji žele dati potporu MOST-u u ovom kraju neka se srame. Pada deficit i dug, BDP i izvoz rastu, nedostaje nam građevinske operative koja je prezaposlena, poslovi i natječaji izviru i sada treba rušiti Vladu. To je sramota“, zaključio je Franjo Lucić.

Na kraju je predstavljena i lista HDZ-HSS za Općinsko vijeće, na kojoj se nalaze:

1.       Boško Obradović

2.       Dario Pažin

3.       Mario Glavaš

4.       Josip Biondić

5.       Nikolina Nikolaš

6.       Dario Majetić

7.       Matea Čevapović

8.       Dražena Obradović

9.       Mario Sigurnjak

10.   Ivan Vidović

11.   Danijela Rezo

12.   Ana Pedić

13.   Monika Pus

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?