Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

[FOTO] "Teret prošlosti je iza nas, pred nama su novi projekti za razvoj Velike"

Predizborni skup HDZ-a u Velikoj.

Autor: Magdalena Saveski
Fotografija: Magdalena Saveski
Datum:
Broj pregleda: 3587

U Velikoj je sinoć održan predizborni skup Hrvatske demokratske zajednice na kojemu su predstavljeni kandidati na
listi za Općinsko vijeće ali i programom za naredno četverogodišnje razdoblje, koji planiraju provesti ako ponovno dobiju povjerenje birača na izborima u nedjelju 21. svibnja.Prigodnim riječima okupljene je pozdravio Ivica Potočanac, zamjenik načelnika Općine Velika i kandidat za tu dužnost i u narednom mandatu, koji je naglasio kako je suradnja njega i načelnika Vlade Bobana bila plodonosna, svi naslijeđeni dugovi su otplaćeni i krenulo se iz početka. "Svi naši napori da konačno krenemo u bolje sutra ostvaruju se i nadam se da će i ovaj mandat biti bogat našim zajedničkim radom i uspjesima." - naglasio je Potočanac.Vlado Boban predsjednik općinskog odbora HDZ-a i kandidat za općinskog načelnika, osvrnuo se na četverogodišnji mandat ostvarene projekte i postignute rezultate ali i najavio nove planove i programe za naredno razdoblje.

"Nadam se da će naša snaga, naš program i ova ekipa ovdje u Velikoj i dalje nastaviti voditi općinu i raditi na projektima koje smo zacrtali i koje ćemo realizirati u naredne četiri godine. Ne bih previše govorio o prošlosti ali bih se dotaknuo duga koji smo naslijedili. Općina je bila kao na jednoj infuziji do 2015. godine kada je isplaćena zadnja rata kredita i kada su se iznivelirale sve obveze prema bankama i raznim dobavljačima a proračun za 2016. godinu, prvi je, koji je bio saniran i tada smo krenuli od nule. To se već osjeti pa je početkom godine krenula jedna od većih kapitalnih investicija. Bez dizanja kredita, uspjeli smo kupiti stadion zahvaljujući općinskom vijeću koje je za sve ono što sam tražio od njih za razvoj i prosperitet općine davalo pozitivno mišljenje. Tako je bilo i za kupnju nogometnog stadiona. Stadion je ovdje, lagano kreće u funkciju, a ovih dana raspisan je natječaj za najam prostora koji su uređeni i spremni za rad. Ovim putem javno pozivam sve kojima je potreban prostor za pokretanje posla da se jave. Na stadionu imamo dovoljno prostora koji ćemo davati u najam za jednu kunu, za sve one koji žele pokrenuti vlastiti posao.

Načelnik Boban osvrnuo se i na neke investicije i projekte koji su obilježili njegov četverogodišnji mandat. Tako su 2013. godine pokrenuti radovi na dječjem vrtiću koji je dovršen u potpunosti 2015. godine.Vrtić radi pune dvije godine i u tom periodu uspjeli su zaposliti desetak osoba. "Ispostavilo se da smo trebali napraviti i veći vrtić, što me iznimno veseli. Općina sufinancira s 1100 kuna svako dijete svaki mjesec a roditelji sudjeluju s 500 kuna. To je dio našeg programa koji nastavljamo dalje." - kaže Boban i dodaje:

"Prošle godine uveli smo pomoć pri kupnji udžbenika gdje smo pomogli roditeljima s područja dvije osnovne škole, Velika i Trenkovo.Našim studentima kojih je 50-ak u ovoj akademskoj godini isplaćujemo 500 kuna stipendije mjesečno. U 2014. godini uspjeli smo uložiti 1.600 000 kuna u nekoliko komunalnih i infrastrukturnih djelatnosti, a u 2015. godini uz dovršetak izgradnje i otvorenje dječjeg vrtića asfaltirali smo nekoliko odvojaka i postavili nekoliko autobusnih stajališta, uredili parkiralište ispred veličke ambulante, a jedna od većih aktivnosti bila je zapošljavanje dugotrajno nezaposlenih osoba kroz javne radove. Prošle godine završeni su radovi na postavljanju kanalizacije, a u tijeku je projekt sustava odvodnje za Trenkovo i Trnovac vrijedan više od 10 milijuna kuna koje gotovo u cijelosti financira EU. To mi je posebno drago jer je to prvi europski novac koji dolazi u općinu Velika." - naglašava Boban.

Kada je riječ o poticanju poduzetništva kaže kako su trenutno u pregovorima s Državnom agencijom za imovinu gdje postoji šansa da Velika dobije prostor  "Orljave".

"Možda upravo prostor "Orljave" dobije naša općina kako bi kroz jedan poduzetnički inkubator ponudili povoljan prostor svima koji žele pokrenuti vlastiti posao. Izuzetno mi je drago što smo uspjeli dobiti našeg uspješnog poduzetnika gospodina Gorana Šutala, koji je odlučio ulagati u Veliku, otvorile su se hale, ljudi su se zaposlili i neke stvari su se već pokrenule. Drago mi je da će se uz pomoć njega riješiti i velički bazeni,i upravo s njim Velika će se vratiti na turističku i poduzetničku kartu gdje je nekada bila i kojoj pripada." - kaže Boban i zaključuje:

"Želimo i dalje raditi na razvoju i prosperitetu naše općine, kroz transparentan rad,uvažavajući mišljenje svih onih koji žele dobro našoj općini.Teret prošlosti je iza nas, a u idućem razdoblju bazirat ćemo se na već odobrene projekte plinofikacije i kanalizacijskih sustava preko Fondova EU te razvoj i pripremu novih. Bit ćemo na raspolaganju svima koji žele ulagati u našu općinu kako bi se stvorila nova radna mjesta, razvijao turizam, poljoprivreda i obrtništvo. I s ovog mjesta poručujem, dok smo ovdje HDZ i ja nikada više u Velikoj neće križevi, groblje i općinska imovina biti pod hipotekom." - poručio je Boban.

Kandidate za načelnika i zamjenika i članove na listi za općinsko vijeće Velike prigodnim riječima pozdravili su župan Alojz Tomašević i saborski zastupnik i predsjednik ŽO HDZ-a Požeško-slavonske županije Franjo Lucić.

Potporu veličkim kolegama došli su dati i predstavnici koalicijskih partnera te načelnici općina i gradova Požeško-slavonske županije.

Uz Vladu Bobana na listi za članove općinskog vijeća su i Antonija Pavlović iz Biškupaca, Vlado Vinčić iz Stražemana, Dario Ivković iz Velike,Ivan Matijević, dipl oec iz Trenkova, Anamarija Sikirić, mag.prim.educ. iz Radovanaca, Dražen Kolundžić iz Velike, Ivica Adžaga iz Trnovca, Mario Vukoje iz Potočana, Pero Miholić iz Tornja, Anka Kraljević iz Drage, Zorica Adžić, dip.ing. iz Velike, Darko Banović iz Trenkova, Gabrijela Šarić iz Radovanaca i Ivana Šostić, upravna pravnica iz Velike.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?