Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Erasmus+ info dan: Studenti Veleučilišta u Požegi nezainteresirani za školovanje u zemljama Europske unije

S druge strane, požeško Veleučilište ovog semestra bilježi rekordan broj studenata na dolaznoj Erasmus+ mobilnosti

Autor: Slavenko Čuljak
Fotografija: Slavenko Čuljak
Datum:
Broj pregleda: 2210

Požeško Veleučilište ovog semestra bilježi rekordan broj studenata na dolaznoj Erasmus+ mobilnosti, rekla nam je koordinatorica Erasmus+ programa dr. sc. Barbara Pisker na današnjem info danu.

00:36 Barbara Pisker

No, žali se da je interes požeških studenata za studiranje u drugim zemljama iznenađujuće mali. Požeško Veleučilište partner je s 25 partnerskih institucija koje studenti Veleučilišta u Požegi mogu iskoristiti, ali interesa jednostavno nema. Zanimanje profesora i osoblja za obilazak je veće nego to sredstva dopuštaju, no samo troje studenata požeškog Veleučilišta je trenutno na odlaznoj mobilnosti. Dvoje ih je u njemačkom Ludwigshafenu , dok je jedna studentica već sedam mjeseci na praksi u Parizu.

Stoga je cilj današnjeg info-dana bio prezentirati iskustva gostujućih studenata, kako bi zainteresirali požeške kolege na obrazovanje u druge zemlje. Već desetak godina požeško Veleučilište sudjeluje u Erasmus programima i sklapa partnerske odnose, rekao je prodekan za razvoj dr. sc. Berislav Andrlić.

00:29 Berislav Andrlić

Svi gostujući studenti došli su unaprijediti svoja znanja na poljoprivrednom odjelu i ostaju do kraja ovog semestra. Jedan od njih je Timo Stutzinger sa sveučilišta iz Heilbronna, grada u njemačkoj saveznoj pokrajini Baden-Wurttemberg, poznatog po vinovoj lozi i vinu.

 „Studiramo po dvostrukom sustavu – tri mjeseca smo na sveučilištu i tri mjeseca u tvrtkama. Učimo menadžment hrane, koji je mješavina ekonomije, tehnologije hrane,  vina i drugih pića“, rekao je Timo. Dodaje da je Veleučilište u Požegi odabrao zbog dobrog studija vina i jer je htio otići na mjesto gdje inače ne bih išao.

„Svi u Njemačkoj znaju za Jadran i možda za Zagreb, a mi smo htjeli otići i na istok. Došli smo vidjeti vinograde i bio je to dobar izbor, a i sve nam je na 3-4 sata vožnje“, rekao je zadovoljno student iz Njemačke, nakon čega su on i drugi gosti prenijeli svoja iskustva kolegama s Veleučilišta u Požegi.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?