Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Krenula sezona motocikala, policija upozorava na pojačan oprez svih sudionika u prometu

Krenula sezona motocikala, policija upozorava na pojačan oprez svih sudionika u prometu

U prvih desetak dana travnja već je troje ozlijeđenih sudionika s motociklima na području Požeško-slavonske županije

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 833

Stanje sigurnosti u prometu u prva tri mjeseca na području Policijske uprave požeško-slavonske karakterizira povećanje ukupnog broja nesreća za 10%, ali je smanjen broj stradalih u prometu za tri osobe. U prva tri mjeseca je u prometnu ozlijeđeno 25 osoba, od čega osam teško, a poginulih nije bilo. Najčešći uzrok nesreća je i dalje nepropisna i neprimjerena brzina, koja je bila uzrok svake pete nesreće. Policija je u prva tri mjeseca evidentirala i 2.332 prometna prekršaja, od čega je preko 1.000 za nedopuštenu brzinu.

Krenula je sezona bicikala, a zbog nedostatka biciklističkih staza, iz policije policija pozivaju na pristojno i u skladu s prometnim propisima korištenje prometne infrastrukture. Pozvali su i građane da svoje bicikle zaključavaju i prilikom različitih manifestacija u kojima sudjeluju njihovi djelatnici, evidentiraju bicikle, kojih je trenutno na području Policijske uprave požeško-slavonske evidentirano preko 2.500, što znatno olakšava pronalazak bicikla ako je on otuđen, rekla je glasnogovornica Ivana Radić.

S ljepšim vremenom započinje i intenzivna sezona korištenja mopeda i motocikala.  Zvonimir Lukačević, voditelj odsjeka za sigurnost cestovnog prometa naše policijske uprave upozorio je na najčešće greške koje čine vozači svih vozila.  Ova skupina je među najranjivijim u prometu, pa su prošle godine je na području naše županije teško ozlijeđene 10, a lakše 19 osoba.

00:50 Zvonimir Lukačević

Vozači osobnih automobila oduzimaju prednost vozačima motocikala, ne obraćaju dovoljno pozornosti prilikom pretjecanja, prestrojavanja i skretanja te im se vozači motocikala nađu u mrtvom kutu.

Već u prvih desetak dana travnja ove godine, u dvije prometne nesreće na mopedima i motociklima su dvije osobe teško i jedna lakše ozlijeđena. Lukačević je najavio aktivnosti policije na suzbijanju prometnih nesreća s najtežim posljedicama i provođenje različitih akcija, a jedna od njih je sutra na području cijele policijske uprave. Sljedećeg tjedna policija će sa stanicama za tehnički pregled provoditi akciju „Dani tehničke ispravnosti“, gdje će vlasnici mopeda i motocikala moći obaviti besplatni preventivni tehnički pregled, kako bi se osiguraju da su njihova vozila spremna za izlazak na prometnice.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?