Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Predstavljen novi program: Papuk – moj park

Predstavljen novi program: Papuk – moj park

Projekt pod nazivom “Papuk - moj park” poseban je program namijenjen djeci sa šireg područja parka, odnosno učenicima sa područja Virovitičko - podravske i Požeško – slavonske županije, a sve s ciljem kako bi svako dijete po povoljnim uvjetima dobilo priliku upoznati Park prirode Papuk koji je sastavni dio njihova zavičaja.

Autor: RVA
Fotografija: PP Papuk
Datum:
Broj pregleda: 1512

Danas je u Parku prirode Papuk organiziran studijski posjet za ravnatelje osnovnih škola s područja Požeško – slavonske županije. Studijski posjet organiziran je s ciljem promocije novog programa u Parku prirode Papuk. Projekt pod nazivom “Papuk - moj park” poseban je program namijenjen djeci sa šireg područja parka, odnosno učenicima sa područja Virovitičko - podravske i Požeško – slavonske županije, a sve s ciljem kako bi svako dijete po povoljnim uvjetima dobilo priliku upoznati Park prirode Papuk koji je sastavni dio njihova zavičaja. Riječ je o jednodnevnom izletu u Park šumu Jankovac koji se sastoji od kratke prezentacije i gledanja promotivnog filma o Parku u Eko točki Jankovac, obilaska Grofove staze uz pratnju stručnog vodiča te edukativne radionice na kraju.

- Temeljem višegodišnjih analiza posjeta školskih grupa došli smo da saznanja da je broj školske djece s područja Požeško - slavonske županije izuzetno nizak, točnije riječ je o svega 10% ukupnog broja školske djece koja u ovom trenutku posjećuju park. Novim projektom želimo naš park učiniti dostupnijim svim školarcima s područja Požeško - slavonske županije, na čijem se teritoriju nalazi polovica zaštićenog područja, kako bi djeca dobila priliku upoznati njima najbliži park prirode - rekao je Alen Jurenac, vršitelj dužnosti ravnatelja Parka prirode Papuk.

Program "Papuk – moj park" podržali su Požeška biskupija, Grad Požega i Požeško-slavonska županija koji su ujedno i osnivači škola.

Prvi puta program je predstavljen ravnateljima osnovnih škola Požeško - slavonske županije koji su svoj posjet započeli prezentacijom o parku, potom su uz pratnju vodiča obišli Grofovu stazu te su im predstavljeni radni materijali za radionice.

Nazočne ravnatelje u Planinarskom domu pozdravili su Vlatko Podnar voditelj Uprave Hrvatskih šuma Podružnice Našice i Jelka Pavlović, voditeljica Planinarskog doma Jankovac.

- Kao učiteljica svojedobno sam radeći u jednoj zagrebačkoj školi češće sa učenicima dolazila na Jankovac nego što su do sada ovamo dolazili učenici moje škole iz Požege, stoga svakako pozdravljam predstavljeni novi program kojim smo svi prezadovoljni. Uz upoznavanje svojeg zavičaja, kvalitetnu edukaciju učenika kroz prilagodbu različitim uzrastima, zasigurno će i pristupačnija cijena ovog programa imati pozitivan odjek i kod samih roditelja djece – istakla je Marija Samardžija, ravnateljica Osnovne škole Antuna Kanižlića iz Požege.
Krajem travnja planiran je studijski posjet za ravnatelje srednjih škola sa područja Požeštine, ali i osnovnih i srednjih škola sa područja Virovitičko-podravske županije s kojima želimo ostvariti uspješnu buduću suradnju.


 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?