Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

[FOTO] Pleternica će dobiti novu multimedijalnu dvoranu

Ministarstvo kulture odobrilo je Gradu Pleternici milijun i pol kuna sredstava za projekt kroz koji će se rekonstruirati stara kino dvorana u suvremenu multimedijalnu dvoranu

Autor: Slavenko Čuljak
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 2415

Ministarstvo kulture odobrilo je Gradu Pleternici milijun i pol kuna sredstava za projekt kroz koji će se rekonstruirati stara kino dvorana u suvremenu multimedijalnu dvoranu. Investicija ukupne vrijednosti oko 20 milijuna kuna bit će realizirana kroz više faza, rekla je gradonačelnica Antonija Jozić.

00:39 Antonija Jozić 1

Dvorana bi trebala imati 245 sjedećih mjesta te služiti za sve potrebe grada Pleternice. S iznosom od 20 milijuna kuna obuhvaćeni su građevinski radovi, namještaj i multimedijska oprema za suvremenu dvoranu u kojoj će se moći održavati kongresi, manifestacije i druge priredbe. Prostor bi kapacitetom bio iznad ponekad nedostatnih 120 mjesta u gradskoj knjižnici i adekvatniji za neke manifestacije kojima je školska sportska dvorana sa 700 sjedećih mjesta prevelika.

Radovi bi trebali krenuti već u ožujku, a Jozić ističe da intenzivno rade i na drugim projektima. Građevinska dozvola za srednju školu je izdana, projektna dokumentacija je spremna te se Jozić nada da će uskoro biti otvoren natječaj na koji će se moći prijaviti.

00:24 Antonija Jozić 2

U Pleternici se trenutno u prostoru osnovne škole izvodi nastava za konobare i kuhare te administrativnog referenta ekonomske škole.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?