Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Humanitarna akcija ''Slušaj svoje srce'' u lipnju u Požeško-slavonskoj županiji

Humanitarna akcija ''Slušaj svoje srce'' u lipnju u Požeško-slavonskoj županiji

U Požeško - slavonsku županiju volonteri udruge ''Naš san njihov osmijeh'' boravit će 15., 16., 17. i 18. lipnja. Sve informacije kao i način kako pomoći možete doznati na broju mobitela 099 308 3750 ili putem službenog Facebook profila „Naš san njihov osmijeh".

Autor: Magdalena Saveski
Fotografija: Udruga Naš san njihov osmijeh
Datum:
Broj pregleda: 1253

Humanitarna udruga ''Naš san njihov osmijeh'' nakon godinu dana stanke ponovno organizira i provodi svoju veliku humanitarnu akciju ''Slušaj svoje srce'' i to po prvi puta, na području cijele Republike Hrvatske.
Nakon što su 2014. godine prešli 15 županija u 14 dana te donirali jednu tonu namirnica za 168 potrebitih obitelji na putu dugom preko 4.000 kilometara, 2015. godine prešli 15 županija u 29 dana te donirali 4 tone namirnica za 368 potrebitih obitelji na putu dugom preko 6.000 kilometara, ove godine akciju planiraju provesti i u ostalim županijama, njih 19. 100-tinjak volontera kroz 50-ak dana akcije udružit će se s istim ciljem - pomoći potrebitim obiteljima donacijama namirnica, higijenskih sredstava i ostalim potrebitim artiklima.

Svaki mjesec će se uputiti na put kroz 2 do 4 županije i tako do kraja godine. „U svakoj će nas županiji dočekati nekoliko volontera koji će sastaviti popis potrebitih obitelji na svom području te ćemo s nekoliko osobnih automobila prevesti donacije namirnica do njihovih domova. “ – rekao nam je Igor Loparić, iz udruge ''Naš san njihov osmijeh''. koji dodaje kako je osim same donacije, cilj pokazati i moralnu obvezu i dužnost koju osjećaju kao sugrađani prema onima kojima je pomoć potrebna.

„Vraćajući se svake godine u njihove domove pokazujemo da nam je stalo i da nisu zaboravljeni a trenutak sreće kada stupimo na njihov prag upravo je onaj vjetar u leđa koji je i nama volonterima potreban za nastavak humanitarnih aktivnosti nakon svih ovih godina djelovanja.“ kaže Loparić.

Iz udruge pozivaju sve građane da se odazovu ovoj velikoj akciji tako da doniraju namirnice unutar svoje županije ili da jave za potrebitu obitelj za koju smatraju da joj je pomoć potrebna. U Požeško-slavonsku županiju volonteri udruge ''Naš san njihov osmijeh'' boravit će 15., 16., 17. i 18. lipnja.

Sve informacije kao i način kako pomoći možete doznati na broju mobitela 099 308 3750 ili putem službenog Facebook profila „Naš San Njihov Osmijeh“. Pridružimo se i pokažimo još jednom kako znamo i možemo slušati svoje srce.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?