Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Dani Matice hrvatske u Požegi 2017.

Dani Matice hrvatske u Požegi 2017.

Program počinje 20. veljače i trajat će sve do 6. ožujka. Prema riječima dr.sc Vesne Vlašić, predsjednice Matice hrvatske Ogranak Požega ovogodišnji program bogat je i raznolik, a namijenjen je građanima, srednjoškolcima i ukupnoj kulturnoj javnosti.

Autor: Magdalena Saveski
Fotografija: Magdalena Saveski
Datum:
Broj pregleda: 3132

Treći put za redom u Požegi će se održati Dani Matice hrvatske u Požegi. Program počinje 20. veljače i trajat će sve do 6. ožujka. Prema riječima dr.sc Vesne Vlašić, predsjednice Matice hrvatske Ogranak Požega ovogodišnji program bogat je i raznolik, a namijenjen je građanima, srednjoškolcima i ukupnoj kulturnoj javnosti.

Dane Matice hrvatske u Požegi otvorit će predavanje o Antunu Kanižliću koje će 20. veljače u 13,00 sati u Gimnaziji Požega održati profesorica dr. sc. Lahorka Plejić Poje s Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Predavanje je namijenjeno gimnazijalcima. Slijedi recital “Skićući predjelima Cesarićeve i Peićeve duše” koji će 23. veljače u 19,00 sati u Cafe baru Mačak izvesti članovi Ogranka MH u Požegi.

00:19 Vesna Vlašić

Dan poslije 24. veljače u Gimnaziji Požega, s početkom u 18,00 sati održat će se susret s književnicom Ivanom Šojat, a 28. veljače na programu je predavanje Tomislava Šulja o važnosti stranih dragovoljaca u Domovinskom ratu koje će se održati u Gospodarskoj komori Požeško-slavonske županije u 19,00 sati.

Za početak ožujka predviđeno je predstavljanje knjige Damira Jelića “Deset Božjih zapovijedi” koje će se održati 3. ožujka u 19,00 sati u Dvorani sv. Terezije Avilske. Svoju knjigu predstavit će i dr.sc Vesne Vlašić “Ispred ženskog zrcala – požeška snaha Hermina Tomić” a predstavljanje će biti održano u Županijskoj vijećnici 4. ožujka u 11,00 sati. Uz autoricu, knjigu će predstaviti akademik Dubravko Jelčić i recenzentica Helena Sablić-Tomić.

00:31 Vesna Vlašić

rekla je Vesna Vlašić. U suradnji s Hrvatskom paneuropskom unijom, 6. ožujka na Sokolovcu održat će se zbivanje pod nazivom “Povratak zvona fra Luke Ibrišimovića” s početkom u 12,00 sati.

Dani matice hrvatske završit će 6. ožujka predstavljanjem matične tiskovine “Hrvatska revija” povodom obilježavanja 175. obljetnice Matice hrvatske, koje će se održati u Gimnaziji Požega u 18,00 sati.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?