Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

"U ovoj godini bit će pokrenut projekt Aglomeracija Požega"

"U ovoj godini bit će pokrenut projekt Aglomeracija Požega"

Plan razvoja investicija za naredno razdoblje značajniji je u odnosu na prošle godine, a radi se o 76,7 milijuna kuna, ponajprije jer se kreće u izgradnju aglomeracije Požega - Pleternica, izgradnju građevina za javnu odvodnju na području grada Požege te će u sklopu toga obnoviti i vodovod od Velike prema Požegi.

Autor: Magdalena Saveski
Fotografija: Magdalena Saveski
Datum:
Broj pregleda: 2935

Ulaganja, poslovni planovi i rezultati tvrtke Tekija u 2016. godini bili su tema današnje tiskovne konferencije koju su održali gradonačelnik Vedran Neferović i Ante Kolić direktor tvrtke. Prošlogodišnji prihodi i rashodi Tekije bit će na nivou 2015. godine. „U svakom slučaju poslovanje će biti pozitivno kao i svih prethodnih godina jer nam je bitna financijska stabilnost i likvidnost firme kako bi mogli kvalitetno aplicirati projekte prema sredstvima Europske unije“ - naglasio je Ante Kolić, direktor Tekije.

Kao opsežan posao koji je tvrtka radila u prošloj godini svakako su vodoistražni radovi, na području Striježevice, gdje je pronađen zdenac, odnosno izvor vrlo velikih količina vode čiji će se točan kapacitet utvrditi ispitivanjima tijekom ove godine. Time bi Požega i Požeština dobila jedan vrlo značajan i kvalitetan izvor pitke vode. Odrađeni su i vodoistražni radovi i bušenje tri zdenca na polju Treštanovci i sada su također fazi ispitivanja. Nakon radova na aglomeracija Požega, Pleternica Velika i Kutjevo bit će pripremljena sveobuhvatna studiju o vodoopskrbi koju će aplicirati za sredstva iz EU fondova, najavio je direktor Kolić. Studija bi obuhvatila spomenuta vodocrpilišta, i rekonstrukcije cjevovoda.

00:43 Ante Kolić

Slični radovi odvijaju se i na području Grada Pleternice, te općina Velika i Kutjevo.

Riješeno je i pitanje odvodnje Trga sv. Terezije Avilske gdje je obnovljena kanalizacijska mreža i osigurana kvalitetna odvodnja u tom dijelu grada za narednih nekoliko desetljeća, rekao je Kolić i dodao kako su paralelno s tim obavljeni radovi na odvodnji oborinskih voda. U sklopu tih radova obnovljena je kompletna vodoopskrbna mreža i kućni priključci. U pripremi je i projekt odvodnje otpadnih voda za ulice Jagodnjak, Zagrebačke i Borisa Hanžeković.

„Riječ je o tri ključne točke koje moramo riješiti uz pomoć Hrvatskih voda i svojim vlastitim sredstvima“ – rekao je Kolić.

00:48 Ante Kolić

kaže Kolić.

Gradonačelnik Neferović najavio je paralelne radove na izgradnji nogostupa i asfalta u ulici Borisa Hanžekovića, za što će već sljedećeg tjedna raspisati natječaj za izvođača radova.

00:24 Vedran Neferović

najavio je gradonačelnik. Osim navedenog "Tekija" radi i na uređenju geoinformacijskog sustava. „Snimljen je svaki metar mreže, svaki priključak, i uvedeni su u geoinformacijski sustav, tako da na računalu postoje točni podatci o svakome metru mreže, a isti posao radimo i za kanalizacijski sustavu odvodnje. Radovi su počeli prošle godine i trebali bi biti okončani ove.“ - rekao je Kolić.

Što se tiče odvodnje, "Tekija" je prošle godine najviše pažnje i vremena uložila u pripremu dokumentacije imovinsko pravnih problema kako bi mogli pokrenuti u ovoj godini projekt aglomeracije Požega. Prošle godine  na sjednici Gradskog vijeća dano je zeleno svijetlo te se očekuje potpis sporazuma o sufinanciranju tog projekta u sljedećih par dana. Najavio je kako je plan razvoja investicija za naredno razdoblje značajniji u odnosu na prošle godine, a radi se o 76,7 milijuna kuna, ponajprije jer se kreće u izgradnju aglomeracije Požega - Pleternica, izgradnju građevina za javnu odvodnju na području grada Požege te će u sklopu toga obnoviti i vodovod od Velike prema Požegi. „Nastavit ćemo sitne zahvate po mjestima lokalne samouprave vlastitim sredstvima na obnovi i rekonstrukciji određenih objekata". – zaključio je Kolić.


 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?