Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

FLORomAnija – moderna predstava u kojoj se svatko može prepoznati

Ovog vikenda premijeru će doživjeti nova predstava vlastite produkcije Gradskog kazališta Požega. Ulaznice za pretpremijeru u petak i izvedbu u nedjelju su u prodaji

Autor: Slavenko Čuljak
Fotografija: Slavenko Čuljak
Datum:
Broj pregleda: 3917

Ovog vikenda premijeru će doživjeti nova predstava vlastite produkcije Gradskog kazališta Požega, pod nazivom „Floromanija“. O kakvoj predstavi je riječ, pojasnila je ravnateljica Gradskog kazališta Požega Valentina Neferović.

00:29 Valentina Neferović

Redatelj predstave Majkl Mikolić je pozvao gledatelje da dođu uživati u priči s kojom se svatko može poistovjetiti i prepoznati se. Opisao je kako je predstava nastajala.

00:31 Majkl Mikolić

Glavnu žensku ulogu igra sjajna Barbara Rocco, glumica HNK-a Varaždin. U predstavu je došla na poziv svoje bivše studentice, požeške glumice Marijane Matoković.

00:40 Barbara Rocco

Za svoju uloge Flore ističe da takvu vrst slobode nema glumac često, jer se može odigrati na bezbroj drastično različitih načina. Marijana Matoković, glumica Gradskog kazališta Požega, u predstavi igra dvije uloge – Finu i Fani, sestre blizanke. Marijana je također istaknula da tekst dopušta niz načina kako odigrati te uloge.

Glavnu mušku ulogu Florijana igra Luka Juričić, koji u brak s Florom pokušavati unijeti neka potrebna osvježenja.

00:42 Luka Juričić

Luka je posebno istaknuo kako je po prvi puta u Požegi, no da je kao gost stekao dojam o predivnim, pristojim ljudima, spremnima pomoći te da je atmosfera u kazalištu također obiteljska i pozitivna.

Uz spomenute, autor teksta je Boris Senker, za kostimografiju i scenografiju zadužena je Zdenka Lacina, scenski pokret Maja Đurinović, glas Frankie Boya je Filip Šovagović, a pjesmu „Pustinja“ pjeva Mila Elegović. Za svjetlo, ton dizajn, garderobu i scenske poslove zadužene su domaće snage: Goran Krmpotić, Dario Hak, Marija Matijanić, Ljiljana Rodić i Renato Pok.

Premijera, za koju ulaznice nisu u prodaji, je u subotu 11. veljače u 20 sati. Ulaznice za pretpremijeru u petak 10. veljače i reprizu u nedjelju 12. veljače od 20 sati možete osigurati u Gradskom kazalištu Požega radnim danom od 9 do 14 sati.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?