Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Vincelovo u Vetovu: Dođite u subotu, sve je spremno!

Vincelovo u Vetovu: Dođite u subotu, sve je spremno!

Vetovačko Vincelovo u svega nekoliko godina postalo je jedna od najposjećenijih i najljepših proslava početka nove vinogradarske godine

Autor: Slavenko Čuljak
Fotografija: Slavenko Čuljak
Datum:
Broj pregleda: 4424

Vetovačko Vincelovo u svega nekoliko godina postalo je jedna od najposjećenijih i najljepših proslava početka nove vinogradarske godine. S obzirom na to da se Vincelovo slavi u brojnim mjestima Požeštine, da bi izbjegli preklapanja u Vetovu su odlučili Vincelovo slaviti prve subote nakon blagdana sv. Vinka.

Potvrdio nam je to i vinar Branko Jakobović, predsjednik udruge Veteri Castra, organizatora Vincelova.

„Nama je cilj da proslave Vincelova traju što duže, da od toga napravimo turističku atrakciju. Kod nas je uhodano da prije proslave odradimo kolinje, napravimo kobasice i nešto sušenog mesa. Bit će 600-700 vincelovskih štapova i preko 1000 porcija graha, koje ćemo, nadam se podijeliti našim gostima. Uz to će se naravno naći i vina članova udruge Veteri castra te gostiju, a kupovinom vincelovske čaše možete uživati u hrani i piću bez ograničenja“.

Kakav je program proslave Vincelova?

„Program počinje paljenjem vincelovskih vatri oko 13 sati. Nastojat ćemo da ih bude na više mjesta ove godine zbog velike hladnoće. Blagoslov trsova je u 15 sati, koji će obaviti naš župnik Tomo Mrnjac. U programu sudjeluju tamburaši i kulturno-umjetnička društva iz Grabarja i Jakšića, zatim tamburaši Veličke legende, dok je nositelj zabavnog programa ove godine Posegana uz, naravno, zvijezdu večeri Stjepana Jeršeka Štefa, koji je naš član udruge i prijatelj i redovito se odaziva na naše fešte“.

Jakobović se na kraju zahvalio i brojnim sponzorima te pokroviteljima manifestacije, tvrtkama i pojedincima, koji su svojim prilozima pomogli u organizaciji Vincelova.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?