Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Ramsko silo 2017.

Ramsko silo 2017.

Tradicionalna zavičajna priredba „Ramsko silo" okupila je sinoć izvođače iz Rame, ali i Slavonije, a više od četiri stotine posjetitelja moglo je čuti izvorne pjesme starog kraja, te Slavonije gdje su se desetljećima doseljavali.

Autor: RVA/Grad Požega
Fotografija: RVA/Grad Požega
Datum:
Broj pregleda: 5492

Tradicionalna zavičajna priredba „Ramsko silo" okupila je sinoć izvođače iz Rame, ali i Slavonije, a više od četiri stotine posjetitelja moglo je čuti izvorne pjesme starog kraja, te Slavonije gdje su se desetljećima doseljavali. Priredbu je organizirala Ramska zajednica Požega, a nazočili su joj brojni uglednici iz njihovog zavičaja kao što je Ilija Cvitanović, izaslanik općine Rama i Federacije BiH, kao i iz Požeško-slavonske županije među kojima su bili župan Alojz Tomašević, gradonačelnik Grada Požege Vedran Neferović sa svojim zamjenicima, gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić, načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević te brojni drugi.

Običaje zavičaja Ramcima su donijeli folkloraši KUD-a Rama iz Pleternice, KUD Slavonija iz Jakšića, etno skupina Sinovi Hercegovine, dok je za cjelovečernju zabavu bila zadužena požeška skupina Aurea band.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?