Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Luka putuje u Švicarsku - san je ostvaren

Luka putuje u Švicarsku - san je ostvaren

"Presretan sam, prezadovoljan, prezahvalan svima koji su nam pomogli i donirali sredstva za natjecanje. Moj san je ostvaren! Potiho sam se nadao da ćemo uspjeti i da ćemo otići. Zato bih poručio svim mojim vršnjacima, ustrajte u svom sportu, nikada ne odustajte i uvijek gledajte u budućnost i idite naprijed. Ako vjerujete u sebe sve je moguće" - poručio je Luka ne skidajući osmijeh s lica.

Autor: Magdalena Saveski
Fotografija: Magdalena Saveski
Datum:
Broj pregleda: 4134

Mladi karatist Luka Brus, član Karate do kluba Požega, 10. studenog sa svojim trenerom Zdenkom Orozom putuje u Švicarsku na 44. Europsko natjecanje u karateu, gdje će među 500 natjecatelja iz 20 europskih zemlja predstavljati svoj grad. Priča je krenula sasvim spontano u medijima da bi se na kraju pokrenula prava sponzorska akcija, gdje su se uključile mnoge institucije, tvrtke i građani pa su u roku od dva tjedna prikupljena sredstva dostatna za putovanje i natjecanje u Švicarskoj, pa i više od toga, rekao nam je vidno sretan Zdenko Oroz, Lukin trener i predsjednik Karate do kluba Požega.

"Naši osmijesi vam sve govore, presretni smo. Ne znam što bih rekao, osim veliko hvala od srca svima. Kad smo dobili poziv od Wado kai saveza za natjecanje, s obzirom na to da su nam trebala malo veća sredstva koje klub nije imao, znali smo da to nećemo moći sami financirati. Ali evo krenulo je sve od vas medija, koji ste odradili jedan stvarno odličan posao, priča se zakotrljala, pojavili su se dobri ljudi koji su odlučili da Luka ostvari svoj san i otputuje u Švicarsku. Dobili smo podršku od mnogih. Zahvaljujem se svima još jednom. Hvala Gradu Požegi, tvrtkama Alles, Unius, Zrcalo, Color trgovini, Valovitim papirima Valpak, Marko Drežnjak ugostiteljstvu, Git agenciji za računovodstvo, Poliklinici Intermed, Ljekarni Škoko, bile su tu i pojedinačne uplate građana i prijatelja Darka Vučkovića, Nine Smolčića, Ante Brekala, Dominika Čakalića, Vašeg Radija Vallis Aurea koji je uplatio sredstva za koji smo kupili novu opremu za Luku koja je potrebna da bi se uopće mogao natjecati, jer oprema prema pravilima, ne smije biti starija od dvije godine. Naravno ne smijem zaboraviti ni marljive učenike i nastavnike Osnovne škole Antuna Kanižlića i njihovu školsku zadrugu „Pčelice“ koji su u akciji „Palačinkom do Švicarske“ dali maksimalan trud pekući jučer cijeli dan palačinke i prodavajući ih građanima. Naravno pomoć u brašnu pružile su nam pekarne „Cerovac“ i „Dan i noć“, te tvrtka "Grbić", a letački klub Bumbar, građanima je nudio panoramske letove od kojih će dio sredstava također uplatiti na račun kluba. Svi ovi ljudi, djeca, institucije, tvrtke, svi su nam bili velika podrška i zbog njih ćemo dati svoj maksimum na natjecanju kako bi se još jednom zahvalili i dostojno predstavili naš grad u Švicarskoj", rekao je trener Zdenko Oroz.

Mali Kanižlićevci jučer su ispekli više od 1000 palačinki, bili su vrijedni i po lošem vremenu su marljivo radili, palačinke su se nosile doslovno od škole do centra grada i natrag, a potražnja je doista bila velika.

"Želim se zahvaliti svima koji su se odazvali našoj akciji i podržali je. Bilo je stvarno lijepo, krenuvši od samih učenika i djelatnika škole koji su sudjelovali. Prvenstveno to je bila poduzetnička skupina naše zadruge „Pčelice“ koja je to organizirala, a u cijelu akciju uključili su se svi u školi od učenika, teta kuharica, domara, teta čistačica, nastavnika, svi su sudjelovali. Djeca su dala sve od sebe, palačinke su se pekle na četiri lokacije, bila je velika potražnja i svi su pomogli Luki da palačinkom dođe do Švicarske. Željeli smo ne samo pomoći Luki, nego poslati poruku svim učenicima. Škola je uvijek tu kada treba pomoći, kada netko treba podršku, bilo da je riječ o materijalnom ili bilo kojem drugom smislu. Uvijek smo tu, stojimo iza svojih učenika i oni znaju da se mogu obratiti bilo kome u školi, uvijek će dobiti podršku i stat ćemo uz njih", poručila je Renata Marinić, nastavnica u OŠ Antuna Kanižlića.

Lukina sreća je neizmjerna, otkrio nam je kako vježba još intenzivnije i kako će dati sve od sebe da što bolje predstavi Požegu u Švicarskoj.

"Presretan sam, prezadovoljan, prezahvalan svima koji su nam pomogli i donirali sredstva za natjecanje. Moj san je ostvaren! Potiho sam se nadao da ćemo uspjeti i da ćemo otići. Zato bih poručio svim mojim vršnjacima, ustrajte u svom sportu, nikada ne odustajte i uvijek gledajte u budućnost i idite naprijed. Ako vjerujete u sebe sve je moguće", poručio je Luka ne skidajući osmijeh s lica.


 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?