Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

[FOTO] U Parku prirode Papuk održan VI. Kamp rendžera

U Parku prirode Papuk održan je VI. Kamp rendžera na kojem su sudjelovali učenici osnovnih škola iz Velike, Orahovice i Čačinaca.

Autor: PP Papuk
Fotografija: PP Papuk
Datum:
Broj pregleda: 1292

U Parku prirode Papuk održan je VI. Kamp rendžera na kojem su sudjelovali učenici osnovnih škola iz Velike, Orahovice i Čačinaca.

Učenici su se pobliže upoznali sa osnovnim vrijednostima zaštićenog područja, načinom na koji Park funkcionira i posebno poslovima i zadacima čuvara prirode. Polaznici kampa sudjelovali su i u tri rendžerske ophodnje kroz koje su prošli i obuku orijentacije u prostoru pomoću GPS uređaja, kompasa i karte a posjetili su i neke od najatraktivnijih lokacija u Parku.

Nakon terenskog obilaska učenici su se okušali i u vožnji kanuima po jankovačkim jezerima, nakon čega su uz pomoć čuvara prirode pripremili zajednički objed.

Kamp rendžera zamišljen je kao spoj rekreacije, obrazovanja, druženja i zabave mladih te njihovog doživljaja i iskustva boravka u prirodi. Čuvari prirode Parka prirode Papuk ovakvom vrstom edukacije i druženja žele kod mladih polaznika potaknuti svijest o važnosti zaštiti prirode i okoliša.

 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?