Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

"Pjesmom u jesen"

"Pjesmom u jesen"

Program počinje danas natjecanjem u kuhanju fiša koje organiziraju HKUD “Slavonija” Jakšić i Športsko ribolovno društvo “Slavonac” iz Jakšića. Za prvu Fišijadu u Jakšiću prijavilo se 18 ekipa, a održat će se danas na školskom igralištu s početkom u 16 sati.

Autor: Magdalena Saveski
Fotografija: RVA/Arhiva
Datum:
Broj pregleda: 1257

Tradicionalna manifestacija “Pjesmom u jesen” počinje danas u Jakšiću i potrajat će sve do nedjelje. Jakšićka manifestacija donosi i novost – prvo natjecanje u kuhanju fiša koje organiziraju HKUD “Slavonija” Jakšić i Športsko ribolovno društvo “Slavonac” iz Jakšića. Za prvu Fišijadu u Jakšiću prijavilo se 18 ekipa, a održat će se danas na školskom igralištu s početkom u 16 sati. Proglašenje pobjednika se očekuje oko 18,30, nakon čega će posjetitelje zabavljati TS Srce bećarsko.

Sutra je na rasporedu folklorni program uz nastup 11 kulturno-umjetničkih društava iz različitih dijelova Hrvatske. Program počinje u 15 sati mimohodom ispred općinske vijećnice nakon čega će se od 16 sati, posjetiteljima na pozornici na školskom igralištu predstaviti HKUD "Slavonija" iz Jakšića, MS Kukučin Kuntarić iz Jakšića, KUD "Vodnjan" iz Vodnjana, KUD "I.G.Kovačić" iz Velike, KUD "Rešetari" iz Rešetara, KUD "Voćin" iz Voćina, KUD "Ivanić" iz Ivanić Grada, KUD "Berislavić" iz Novog Grada, KUD "Antun Gustav Matoš" iz Tovarnika, KUD "Nikola Šubić Zrinski" iz Petrijevaca, HKC "Srijem" iz Sremske Mitrovice, KUD "Cernik" iz Cernika.

U povorci će sudjelovati i članovi konjogojstvenih udruga “Vallis Aurea” iz Požege i Pleternice, a po završetku smotre koncert će održati Stjepan Jeršek Štef uz pratnju TS Zlatna dolina.

Nedjelja je već tradicionalno rezervirana za nastup 9 dječjih skupina, koja će svoj program predstaviti u 17 sati na pozornici na školskom igralištu. Nastupit će HKUD "Slavonija" i MS Kukučin Kuntarić iz Jakšića, Limena glazba Jakšić, KUD "Rešetari" iz Rešetara, KUD "Manuel" iz Feričanaca, KUD "Zagorci" iz Beljevine, KUD "Ivo Čakalić" iz Kaptola i UKPD "Ukrajina" iz Slavonskog Broda.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?